Korvausta Pariisi Orlyin-lentoaseman viivästyksistä ja lentojen peruutuksista

AirHelpAirports
ORY

Kun matkasuunnitelmasi kariutuvat ongelmiin, kuten Pariisi Orlyin-lentoaseman lentojen peruutuksiin tai viivästyksiin, sinua kenties piristää tieto siitä, että matkustajien oikeudet on turvattu lailla. EU-asetus EY 261/2004 merkitsee sitä, että sinulla voi olla oikeus jopa 600 €:n korvaukseen henkeä kohti hyvityksenä häiriöstä. Selvitä, mihin olet oikeutettu.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkista korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Lentomatkustajan oikeudet Pariisi Orlyin-lentoasemalla

Pariisi Orlyin-lentoasema (ORY) sijaitsee alueella, jossa on voimassa EY 261/2004 -asetus – eli EU- ja ETA-maiden alueella sekä ulkoalueilla, kuten Guadeloupessa, Réunionissa ja Kanariansaarilla. Tämä tarkoittaa sitä, että matkustaja, joka lähtee -lentoasemalta, saattaa olla oikeutettu jopa 600 €:n korvaukseen, kun lento viivästyy tai perutaan. Joskus korvaukseen voi olla oikeus myös silloin, kun Pariisi Orlyin-lentoasemalle saapuva lento kohtaa vastaavia ongelmia.

Jos koit Pariisi Orlyin-lentoasemalla viivästyksen tai peruutuksen, sinulla on yleensä 3 vuotta aikaa hakea korvausta.

Mitä lentoja EY 261/2004 koskee?

ReittiLentoyhtiö, jonka kotipaikka on EU:ssaLentoyhtiö, jonka kotipaikka ei ole EU:ssa
Lähdöt minne tahansa Pariisi Orlyin-lentoasemalta ✔️ Kyllä ✔️ Kyllä
Saapuvat lennot Pariisi Orlyin-lentoasemalle ✔️ Kyllä ❌ Ei

Peruttiinko lentosi Pariisi Orlyin-lentoasemalta? Ota selvää, millaisen korvauksen voit saada

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Korvauksen hakeminen Pariisi Orlyin-lentoaseman viivästyksistä ja lentojen peruuntumisista

Lentoasemalla tapahtuvat viivästykset koettelevat sekä hermoja että lompakkoa. EU-asetuksen EY 261/2004 ansiosta voit kuitenkin hakea jopa 600 €:n korvausta, jos lentosi on vivästynyt vähintään 3 tuntia.

-lentoasemalla tapahtuvia viivästyksiä koskee yksi merkittävä poikkeus. Jos lennon viivästys johtuu poikkeuksellisista olosuhteista, lentoyhtiö ei ole korvausvastuussa. Poikkeukselliset olosuhteet ovat tilanteita, jotka eivät ole lentoyhtiön hallinnassa. Hyviä esimerkkejä tällaisista olosuhteista ovat vaikkapa vaaralliset sääolosuhteet Pariisi Orlyin-lentoasemalla tai lennonjohdolliset ongelmat. Koska viivästys ei johtunut lentoyhtiöstä, heitä ei voi velvoittaa maksamaan siitä.

On hyvä pitää mielessä myös se, että laki määrittelee viivästyksen ajaksi, jolloin viimein saavuit määränpäähäsi verrattuna siihen aikaan, joka on kirjattu lippuusi. Tämä on tärkeä seikka koskien viivästyneitä lentoja Pariisi Orlyin-lentoasemalla, koska kyseessä ei siis ole se aika, jonka jouduit odottamaan lähtöaulassa. Korvauksen suhteen huomioidaan vain se aika, joka saadaan alkuperäisen saapumisajan ja todellisen, lopulliseen määränpäähän saapumisajan erotuksena.

Lue lisää lentojen viivästymisestä maksettavista korvauksista täältä.


Korvausta Pariisi Orlyin-lentoaseman viivästyksistä

Pariisi Orlyin-lentoaseman viivästysten takia on turhauttavaa olla jumissa tunteja. Siitä tulee yleensä matkustajille myös lisäkuluja. Kyse voi olla ruoan tai juoman ostamisesta odotusaikana tai siitä, että etukäteen suunnitellut tapahtumat jäävät väliin, koska saavut myöhässä määränpäähän. Siksi matkustajien on tärkeää tiedostaa, että heillä saattaa olla oikeus korvaukseen, joka voi EU-lainsäädännön mukaan olla jopa 600 € henkeä kohti.

Vaikka Pariisi Orlyin-lentoaseman matkustajat, joiden lento viivästyi, laskevat tunteja lähtöön, tärkein aika korvauksen kannalta on se, kuinka paljon kone oli myöhässä saapuessaan kohteeseen. Oikeus korvaukseen syntyy, kun matkustaja laskeutuu vähintään 3 tuntia aikataulun mukaisen saapumisajan jälkeen.

Lentomatkustajien tulisi tietää yhdestä tärkeästä poikkeuksesta, joka koskee lentojen viivästymistä poikkeuksellisten olosuhteiden takia. Jos lennon viivästys aiheutui huonoista sääolosuhteista, ongelmasta lentoasemalla tai lennonjohdon lakosta, lentoyhtiö ei maksa korvausta, koska tilanne ei ollut sen hallinnassa.

Viivästyikö tai peruttiinko lentosi Pariisi Orlyin-lentoasemalla? Tarkasta korvauksesi ilmaiseksi.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Miten paljon korvausta?

EtäisyysKorvaus
Kaikki enintään 1 500 km:n lennotJopa 250 EUR henkeä kohti
EU:n sisäiset yli 1 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat 1 500–3 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat yli 3 500 km:n lennotJopa 600 EUR henkeä kohti

Joitain poikkeuksia tulee ottaa huomioon. Tarkastat korvaussumman helpoiten ilmaisella korvauslaskurillamme.


Ohjeita Pariisi Orlyin-lentoaseman peruutustilanteisiin

Viivästykset tai perutut lennot Pariisi Orlyin-lentoasemalla voivat pilata lomasi. Tee näin, jos ne vaikuttavat lentoosi:

  • Hanki todisteita viivästyksestä tai lennon peruutuksesta (esim. sähköposti lentoyhtiöltä tai kuvia lähtevien lentojen ilmoitustaulusta).
  • Säilytä kaikki matkustusasiakirjasi.
  • Kysy lentoyhtiöltä, mistä lentosi viivästys tai peruutus johtuu.
  • Pyydä lentoyhtiötä maksamaan ateriasi ja juomasi.
  • Tutustu tarkasti siihen, mitä lentoyhtiö tarjoaa sinulle. Älä allekirjoita mitään, missä luovut oikeudestasi korvaukseen.
  • Säilytä kaikki kuitit, jotka todistavat, että häiriö aiheutti sinulle lisäkuluja.

Anna AirHelpin hakea sinulle korvaus

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt