Korvausta Tukholman Arlandan-lentoaseman viivästyksistä ja peruutuksista

AirHelpAirports
ARN

EU:n lainsäädännön mukaan Tukholman Arlandan-lentoaseman lentojen peruutukset ja viivästyskorvaukset voivat olla jopa 600 € matkustajaa kohti. Älä aiheuta itsellesi ylimääräistä stressiä turhauttavan lennon jälkeen vaan tee korvaushakemus maailman johtavan lentomatkustajan oikeuksien asiantuntijan avulla. Olemme auttaneet tähän mennessä jo miljoonia matkustajia ja voittaneet useampia korvaushakemuksia kuin yksikään muu alan yhtiö.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkasta korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Oikeutesi: Peruutetut tai viivästyneet lennot Tukholman Arlandan-lentoasemalla

Ensimmäiseksi sinun on tiedettävä, että Tukholman Arlandan -lentoasemien lentojen peruutuksiin ja viivästyksiin sovelletaan EU-asetusta EY 261/2004 (lyhyemmältä nimeltään EY 261). Asetus suojelee lentomatkustajien oikeuksia ja varmistaa, että lentoyhtiöt kohtelevat kaikkia matkustajia oikeudenmukaisesti.

EY 261 on yksi kattavimmista lentomatkustajien oikeuksia koskevista laeista maailmassa. Se kattaa koko EU:n ja sen erityisalueet, kuten Azorit ja Kanariansaaret. Koska Tukholman Arlandan-lentoasema sijaitsee EU:ssa, sieltä lähtevät matkustajat ovat suojattuja.

EY 261 -asetuksen ansiosta olet odottaessasi oikeutettu huolenpitoon sekä korvaukseen, jos lentosi peruutetaan yllättäen tai se viivästyy yli 3 tuntia. Näissä tapauksissa lennon jokainen matkustaja voi saada jopa 600 €.

Kattaako EY 261 -asetus lentosi?

ReittiLentoyhtiö, jonka kotipaikka on EU:ssaLentoyhtiö, jonka kotipaikka ei ole EU:ssa
Lähdöt minne tahansa Tukholman Arlandan-lentoasemalta ✔️ Kyllä ✔️ Kyllä
Saapuvat lennot Tukholman Arlandan-lentoasemalle ✔️ Kyllä ❌ Ei

Voit tarkastaa helposti, täyttävätkö Tukholman Arlandan-lentoaseman peruutukset ja viivästykset lentokorvauksen ehdot.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Milloin et saa korvausta Tukholman Arlandan-lentoaseman viivästyksistä ja peruutuksista?

Kaikista Tukholman Arlandan-lentoaseman peruutuksista ja viivästyksistä ei myönnetä lentokorvausta. Vaikka EY 261 on erittäin antelias lentomatkustajien oikeuksien suhteen, siinä kuitenkin otetaan huomioon, että häiriöitä ei aina voida välttää. Lentoyhtiö ei ole lain mukaan korvausvastuussa, jos häiriö johtuu poikkeuksellisista olosuhteista.

Poikkeuksellisiin olosuhteisiin kuuluvat tilanteet, jotka eivät ole lentoyhtiön hallinnassa, kuten vaikeat sääolosuhteet, henkeen ja terveyteen liittyvät hätätilanteet, poliittiset levottomuudet sekä terveys- tai turvallisuusuhat.

Se, että sinulla ei ole oikeutta korvaukseen, ei tietenkään tarkoita sitä, että olet aivan omillasi. Pitkän viivästyksen aikana lentoyhtiön on silti tarjottava sinulle maksuttomia aterioita ja juotavaa sekä tarvittaessa hotelli.

Peruutettujen lentojen kohdalla yhtiön on myös tarjottava korvaavaa lentoa määränpäähäsi. Muista, että korvaavasta lennosta ei koskaan tarvitse maksaa ylimääräistä – ei siinäkään tapauksessa, että matkustusluokkaa korotetaan.


Korvauksen hakeminen Tukholman Arlandan-lentoaseman viivästyksistä ja peruutuksista

Mistä tiedät, milloin sinun pitää vaatia korvausta Tukholman Arlandan-lentoaseman peruutetuista lennoista? Laki voi olla monimutkainen, mutta me olemme täällä selventämässä sitä:

EU-lentoasemalta lähtevät lennot ovat oikeutettuja korvauksiin, samoin kuin EU:hun laskeutuvat eurooppalaisten lentoyhtiöiden lennot. Korvaussumma vaihtelee viivästyksen pituudesta ja matkaetäisyydestä riippuen, mutta jokainen matkustaja voi saada jopa 600 €.

Saat peruutuskorvauksen, jos lentoyhtiö peruuttaa lennon alle 14 päivää ennen sen aikataulun mukaista lähtöä. Viivästyksien kohdalla lentosi täyttää ehdot, jos saavut määränpäähäsi yli 3 tuntia myöhässä. Lue lisää oikeuksistasi täältä.

Älä stressaa viivästyneen tai peruutetun lennon yksityiskohdista. AirHelp voi arvioida tapauksesi ja tehdä korvaushakemuksen puolestasi. Hoidamme myös kaikki lakiasiat puolestasi.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Kuinka paljon korvausta voit saada?

EtäisyysKorvaus
Kaikki enintään 1 500 km:n lennotJopa 250 EUR henkeä kohti
EU:n sisäiset yli 1 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat 1 500–3 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat yli 3 500 km:n lennotJopa 600 EUR henkeä kohti

Arvot esitetään taulukossa euroina (EY) N:o 261/2004 -asetuksen mukaisesti

Lentoreitin pituus voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon korvausta saat. Yllä oleva taulukko erittelee vaihtoehdot, mutta poikkeuksiakin on.


Toimi näin, jos lentosi Tukholman Arlandan-lentoasemalla peruutetaan tai se viivästyy

Jos koet peruutuksen tai viivästyksen Tukholman Arlandan-lentoasemalla, oikeuksiesi tunteminen voi lieventää stressiä. Pysy aina rauhallisena ja pyydä lentoyhtiön henkilökunnalta tarvittaessa apua. Tässä muutama muistettava asia:

  • Kerää todisteita lennon peruutuksesta tai viivästymisestä. Näitä ovat esimerkiksi lentoyhtiön lähettämät sähköpostit tai tekstit sekä valokuvat lähtevien lentojen ilmoitustaululta ja lentoasemalta.

  • Säilytä kaikki matkustusasiakirjat, kuten tarkastuskortti, matkatavaralipukkeet ja lennon varausvahvistus.

  • Kysy lentoyhtiöltä viivästymisen syytä.

  • Pyydä lentoyhtiötä tarjoamaan maksuttomia aterioita ja virvokkeita.

  • Tutustu tarkasti siihen, mitä lentoyhtiö tarjoaa sinulle. Lue myös pieni präntti, äläkä allekirjoita mitään, missä luovut oikeudestasi korvaukseen.

  • Säilytä kaikki kuitit yllättävistä menoista viivästymisen aikana, jotta voit todistaa, että sinulle koitui kuluja viivästyksestä.

Anna AirHelpin taistella oikeuksiesi puolesta. Laita korvaushakemus alulle jo tänään, ja me hoidamme loput.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt