Hae korvausta Alicanten-lentoaseman lentojen viivästyksistä ja peruutuksista

AirHelpAirports
ALC

Kun Alicanten-lentoaseman viivästykset ja peruutukset pilaavat matkasuunnitelmasi, apu on aina lähellä AirHelpin ansiosta. Hae jopa 600 €:n korvausta henkilöä kohden – hakeminen on helppoa ja stressitöntä, sillä hoidamme kaikki paperityöt ja lakiasiat puolestasi. Selvitä alla olevan linkin kautta, kuinka suuren korvaukseen sinulla on oikeus.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkasta korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Lentomatkustajan oikeutesi, kun lennot viivästyvät tai peruutetaan Alicanten-lentoasemalla

Tiedämme, kuinka turhauttavaa voi olla, kun Alicanten-lentoaseman lennot viivästyvät tai peruutetaan. Suurimmalle osalle ihmisistä matkustaminen on stressaavaa jo ilman lentojen lähtöhäiriöitäkin. Viivästynyt lento voi näet johtaa jatkolennolta myöhästymiseen ja menetettyihin varauksiin ja tapahtumiin. Viivästys ei siis ainoastaan tuhlaa aikaa vaan myös rahaa.

EU-asetus EY 261/2004 on luotu juuri tätä silmällä pitäen. Sitä kutsutaan lyhyesti EY 261 -asetukseksi, ja se on laki, joka suojelee lentomatkustajia asettamalla lentoyhtiön taloudelliseen vastuuseen lentojen viivästyksistä ja muista häiriöistä, joista lentoyhtiö on vastuussa.

EY 261:n mukaan -lentoaseman peruutuksista ja viivästyksistä voi saada jopa 600 €:n korvauksen, koska lentoasema sijaitsee EU:ssa. Kansallisuudellasi ei ole väliä, sillä jos eurooppalaisen lentoyhtiön lento lähtee EU-alueelta tai sen on määrä saapua EU:hun, asetus koskee sitä. Asetus kattaa myös lennot EU:n ulkoalueille, kuten Kanariansaarille, Ranskan Guayanaan, Azoreille ja Madeiralle.

Kattaako EY 261 -asetus lentosi?

ReittiLentoyhtiö, jonka kotipaikka on EU:ssaLentoyhtiö, jonka kotipaikka ei ole EU:ssa
Lähdöt minne tahansa Alicanten-lentoasemalta ✔️ Kyllä ✔️ Kyllä
Saapuvat lennot Alicanten-lentoasemalle ✔️ Kyllä ❌ Ei

Oletko kokenut viivästyksen Alicanten-lentoasemalla? Tarkasta AirHelpin kelpoisuuden tarkastuksella, kuinka paljon voit saada korvausta.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Korvausta Alicanten-lentoaseman lentojen peruutuksista

Kun Alicanten-lentoaseman lentoja peruutetaan, saatat olla oikeutettu korvaukseen, jos lentoyhtiö oli vastuussa häiriöstä.

Korvausehtojen täyttyminen riippuu siitä, kuinka hyvissä ajoin lentoyhtiö oli ilmoittanut lennon peruutuksesta. Jos kuulit peruutuksesta alle 14 päivää ennen lähtöä, olet oikeutettu korvaukseen. Maksettava korvaussumma riippuu etäisyydestä aiottuun määränpäähän.

Riippumatta siitä, saatko korvausta vai et, lentoyhtiö on joka tapauksessa velvollinen huolehtimaan hyvinvoinnistasi lentoasemalla. Yhtiön on toisin sanoen maksettava ruokailusi, virvokkeesi ja majoituksesi.

EY 261 -asetuksen mukaan sinulle on myös tarjottava korvaavaa lentoa aiottuun määränpäähän, jos haluat edelleen matkustaa. Halutessasi saat myös korvaavan lennon sijaan rahat takaisin lentolipusta.

Lue lisää täältä.


Korvausta viivästyneistä lennoista Alicanten-lentoasemalla

Jos lentosi Alicanten-lentoasemalla viivästyi yli 3 tuntia, saatat olla oikeutettu korvaukseen, jos lentoyhtiön todettiin olevan vastuussa häiriöstä.

Korvauskelpoisuuden kannalta olennaista on se, milloin saavuit määränpäähän, eikä lennon todellinen lähtöaika. Tämä tarkoittaa sitä, että jos saavut määränpäähäsi yli 3 tuntia myöhässä, sinulla ja muilla matkustajilla voi olla oikeus jopa 600 €:n korvaukseen henkeä kohti.

Korvauksen lisäksi sinulla on myös oikeus huolenpitoon. Tämä tarkoittaa sitä, että lentoyhtiön on maksettava ruokailusi ja virvokkeesi sekä hotellimajoitus, jos odotusaika on pitkä.

Lue täältä lisää oikeuksistasi lentojen viivästystapauksissa.

Laske, kuinka suuren korvauksen voit saada viivästyneestä tai perutusta lennosta.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Kuinka paljon korvausta voit saada?

EtäisyysKorvaus
Kaikki enintään 1 500 km:n lennotJopa 250 EUR henkeä kohti
EU:n sisäiset yli 1 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat 1 500–3 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat yli 3 500 km:n lennotJopa 600 EUR henkeä kohti

Arvot esitetään taulukossa euroina EY 261 -asetuksen mukaisesti

Matkustusetäisyys on ensisijainen tekijä määritettäessä, kuinka suureen korvaukseen olet oikeutettu. Viivästyksen pituus voi kuitenkin vaikuttaa myös korvauksen määrään joissakin tilanteissa. AirHelpin avulla voit laskea tarkalleen, millaiseen korvaukseen olet oikeutettu.


Poikkeukselliset olosuhteet – milloin lennot eivät täytä ehtoja?

Vaikka kokisit -lentoasemalla peruutuksen tai pitkän viivästyksen, kaikista lennoista ei voi saada korvausta. Joskus viivästymistä ei voi välttää, koska lentoyhtiön on asetettava etusijalle matkustajien ja lentokoneen miehistön turvallisuus. Nämä viivästykset johtuvat poikkeuksellisista olosuhteista eli tilanteista, jotka eivät ole lentoyhtiön hallinnassa.

Poikkeuksellisiksi olosuhteiksi luetaan muun muassa vaikeat sääolosuhteet, luonnonkatastrofit, poliittiset levottomuudet ja lentoaseman työntekijöiden tai lennonjohdon aloittamat lakot. (Lentoyhtiöiden henkilöstön lakkoihin voidaan kuitenkin myöntää korvaus EY 261 -asetuksen pohjalta.)

Tarkasta oikeutesi korvaukseen seuraavien ehtojen täyttyessä:

  • Lentosi viivästyi vähintään 3 tuntia tai se peruutettiin alle 14 päivää ennen aikataulun mukaista lähtöä.

  • Kyseessä oli EU-maasta lähtevä lento tai EU:ssa perustetun lentoyhtiön lento, jonka määränpää oli EU-maassa.

  • Häiriöstä on alle 3 vuotta.

Tee korvaushakemus maailman johtavan lentomatkustajien oikeuksia puolustavan yhtiön kautta, jotta saat asianmukaisen korvauksen. Korvauksen hakeminen AirHelpin avulla on helppoa ja stressitöntä. Laita korvaushakemuksesi alulle jo tänään.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt