Helsinki Vantaan-lentoaseman peruutukset: milloin niistä saa korvausta?

AirHelpAirports
HEL

Ilmoitus peruutuksesta tai viivästyksestä Helsinki Vantaan-lentoasemalla ei totisesti ole mukava alku matkalle, mutta hyvänä uutisena voimme kertoa, että EU-asetus EY 261/2004 suojelee oikeuksiasi. Se varmistaa, että pääset määränpäähäsi ja voit tilanteesta riippuen saada jopa 600 € korvausta henkeä kohti. Ilmainen korvauslaskurimme kertoo sinulle, millaisen korvauksen voit saada.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkasta korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Lentomatkustajan oikeutesi Helsinki Vantaan-lentoasemalla

Suurin osa Helsinki Vantaan-lentoaseman (HEL) matkustajista voi vedota EU-asetukseen EY 261/2004. EY 261/2004 kattaa kaikki EU:n ja sen ulkoalueiden (kuten Kanariansaarten, Azorien ja Martiniquen) lentoasemilta lähtevät lennot.

Lennot, jotka laskeutuvat Helsinki Vantaan-lentoasemalle, voivat olla myös EY 261/2004 -asetuksen alaisia riippuen niiden lähtöpaikasta. Tarkasta tiedot alla olevasta taulukosta.

EY 261/2004 ei suojele vain eurooppalaisia vaan myös ketä tahansa kyseisen lainsäädäntöalueen sisällä lentävää. Asetus antaa matkustajille jopa 3 vuotta aikaa hakea korvausta, joten voit tarkastaa, onko joku sinulle velkaa edellisistäkin Helsinki Vantaan-lentoasemalla tapahtuneista lentojen peruutuksista.

Kattaako EY 261/2004 tapauksesi?

ReittiLentoyhtiö, jonka kotipaikka on EU:ssaLentoyhtiö, jonka kotipaikka ei ole EU:ssa
Lähdöt minne tahansa Helsinki Vantaan-lentoasemalta ✔️ Kyllä ✔️ Kyllä
Saapuvat lennot Helsinki Vantaan-lentoasemalle ✔️ Kyllä ❌ Ei

Peruttiinko lentosi Helsinki Vantaan-lentoasemalla? Kestikö viivästys 3 tuntia tai enemmän? Voit olla oikeutettu korvaukseen

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Hae korvausta Helsinki Vantaan-lentoasemalla tapahtuneista peruutuksista

Kun kuulit, että Helsinki Vantaan-lentoaseman lentoja oli peruutettu, mietit varmasti ensimmäisenä, miten pääset määränpäähäsi. EU-asetuksen EY 261/2004 ansiosta lentoyhtiöillä on velvollisuus tarjota matkustajille mahdollisuutta valita joko korvaava kuljetus tai hyvitys.

Jos lentosi peruutettiin alle 2 viikkoa ennen kuin sinun piti lähteä matkaan, voit lisäksi olla oikeutettu jopa 600 €:n korvaukseen henkeä kohti.

On kuitenkin syytä olla tietoinen yhdestä poikkeuksesta, joka voi koskea Helsinki Vantaan-lentoaseman lentojen peruutuksia: poikkeukselliset olosuhteet. Tämä lain kohta vapauttaa lentoyhtiön korvausvelvollisuudesta, jos lentoja on jouduttu perumaan sellaisten olosuhteiden takia, joihin lentoyhtiö ei voinut vaikuttaa. Tällaisia ovat esimerkiksi huono sää, Helsinki Vantaan-lentoaseman ongelmat ja henkilökunnan lakot. Näitä kaikkia pidetään poikkeuksellisina olosuhteina, joista johtuvista peruutuksista matkustajat eivät saa korvausta.

Helpoin tapa selvittää, oletko oikeutettu korvaukseen, on syöttää lentosi tiedot ilmaiseen korvaustarkastustyökaluumme. Voit myös tutustua kattavaan Korvaukset perutuista lennoista -oppaaseemme.


Korvausta Helsinki Vantaan-lentoaseman viivästyksistä

EY 261/2004 suojelee lentomatkustajia myös silloin, kun Helsinki Vantaan-lentoasemalla tapahtuu viivästys. Jos lentosi on viivästynyt 3 tuntia (tai enemmän), jokainen matkustaja voi olla oikeutettu jopa 600 €:n korvaukseen.

Laskeaksesi kokonaisviivästymisajan vertaa toteutunutta saapumisaikaa lopulliseen määränpäähäsi aikataulun mukaiseen saapumisaikaan. Lentoyhtiöllä on nimittäin mahdollisuus kiriä viivästyneen lähdön vuoksi menetettyä aikaa kiinni lentämällä määränpäähän nopeammin.

Jos et ole varma lentosi tarkasta laskeutumisajankohdasta, AirHelp voi auttaa sinua. Aloita korvaushakemuksen tekeminen täällä. Autamme tarkastamaan lentosi tiedot kattavasta ja tarkasta lentotietokannastamme osana korvaushakemusprosessia – täysin ilmaiseksi.

Huomaathan, että jos Helsinki Vantaan-lentoaseman viivästyneet lennot aiheutuivat poikkeuksellisista olosuhteista, lentoyhtiö ei ole korvausvelvollinen. EY 261/2004 on tässä mielessä oikeudenmukainen myös lentoyhtiöitä kohtaan. Lentoyhtiö ei voi vaikuttaa huonoon säähän, -lentoaseman henkilökunnan toimintaan tai vastaaviin olosuhteisiin, joten sitä ei voi pitää niistä korvausvastuussa.

Viivästyikö tai peruttiinko lentosi Helsinki Vantaan-lentoasemalla? Tarkasta korvauksesi ilmaiseksi.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Miten paljon korvausta?

EtäisyysKorvaus
Kaikki enintään 1 500 km:n lennotJopa 250 EUR henkeä kohti
EU:n sisäiset yli 1 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat 1 500–3 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat yli 3 500 km:n lennotJopa 600 EUR henkeä kohti

Tästä taulukosta näet suuntaa antavasti, millaiseen korvaussummaan saatat olla oikeutettu, mutta kokonaissummaan voivat vaikuttaa myös useat erikoistapaukset ja poikkeukset. Tarkka korvaussumma on helpointa tarkastaa korvaustyökalullamme, joka myös auttaa sinut alkuun AirHelp-korvaushakemuksen tekemisessä.


Ohjeita peruutuksiin Helsinki Vantaan-lentoasemalla

Kukaan ei kaipaa viivästyksiä tai lentojen peruutuksia, mutta jos tällainen tilanne kuitenkin sattuu kohdallesi, toimi silloin näin:

  • Hanki todisteita viivästyksestä tai lennon peruutuksesta (esim. sähköposti lentoyhtiöltä tai kuvia lähtevien lentojen ilmoitustaulusta).

  • Säilytä kaikki matkustusasiakirjasi.

  • Kysy lentoyhtiöltä, mistä lentosi viivästys tai peruutus johtuu.

  • Pyydä lentoyhtiötä maksamaan ateriasi ja juomasi.

  • Tutustu tarkasti siihen, mitä lentoyhtiö tarjoaa sinulle. Älä allekirjoita mitään, missä luovut oikeudestasi korvaukseen.

  • Säilytä kaikki kuitit, jotka todistavat, että häiriö aiheutti sinulle lisäkuluja.

Anna AirHelpin hakea sinulle korvausta

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt