Korvausta Münchenin-lentoaseman viivästyksistä ja lentojen peruutuksista

AirHelpAirports
MUC

Lentoasemalle juuttuminen on monen matkustajan painajainen. Jos olet joutunut kokemaan sen, me voimme auttaa. Jos olet kokenut Münchenin-lentoasemalla lentojen viivästyksiä tai peruutuksia, AirHelp voi kertoa sinulle oikeuksistasi sekä siitä, oletko oikeutettu korvaukseen.

Voit saada korvausta jopa 600 € henkeä kohden, jos lentoyhtiösi oli vastuussa viivästyksestä. Syötä lentosi tiedot yksinkertaiseen korvauslaskuriimme jo tänään ja katso, millaiseen korvaukseen sinulla voi olla oikeus.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkasta korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Lentomatkustajan oikeudet Münchenin-lentoasemalla

Koska Münchenin-lentoasema (MUC) sijaitsee EU:ssa, EU-asetus EY 261/2004 suojelee todennäköisesti myös muita kuin eurooppalaisia matkustajia.

Tämä merkitsee sitä, että jos lentosi viivästyi, peruttiin tai ylivarattiin Münchenin-lentoasemalla, sinulla on oikeuksia! Laissa on määritelty, miten lentoyhtiön on huolehdittava matkustajista. Sen lisäksi tapauksissa, joissa lentoyhtiö on vastuussa viivästyksestä, EY 261/2004 -asetuksessa määritellään matkustajalle kuuluva korvaus – jopa 600 € henkilöä kohden. Sinulla on jopa 3 vuotta aikaa hakea korvausta.

Sillä ei ole väliä, mistä olet kotoisin. Ainoastaan sillä on väliä, oliko kyseessä lentoyhtiö, jonka kotipaikka on EU:ssa.

Kattaako EY 261/2004 tapauksesi?

ReittiLentoyhtiö, jonka kotipaikka on EU:ssaLentoyhtiö, jonka kotipaikka ei ole EU:ssa
Lähdöt minne tahansa Münchenin-lentoasemalta ✔️ Kyllä ✔️ Kyllä
Saapuvat lennot Münchenin-lentoasemalle ✔️ Kyllä ❌ Ei

Myöhästyikö tai peruttiinko lentosi Münchenin-lentoasemalla? Voit olla oikeutettu korvaukseen

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Hae korvausta Münchenin-lentoasemalla tapahtuneista viivästyksistä

Lentoasemalla tapahtuvat viivästykset koettelevat sekä hermoja että lompakkoa. EU-asetuksen EY 261/2004 ansiosta voit kuitenkin hakea jopa 600 €:n korvausta, jos lentosi on vivästynyt vähintään 3 tuntia.

-lentoasemalla tapahtuvia viivästyksiä koskee yksi merkittävä poikkeus. Jos lennon viivästys johtuu poikkeuksellisista olosuhteista, lentoyhtiö ei ole korvausvastuussa. Poikkeukselliset olosuhteet ovat tilanteita, jotka eivät ole lentoyhtiön hallinnassa. Hyviä esimerkkejä tällaisista olosuhteista ovat vaikkapa vaaralliset sääolosuhteet Münchenin-lentoasemalla tai lennonjohdolliset ongelmat. Koska viivästys ei johtunut lentoyhtiöstä, heitä ei voi velvoittaa maksamaan siitä.

On hyvä pitää mielessä myös se, että laki määrittelee viivästyksen ajaksi, jolloin viimein saavuit määränpäähäsi verrattuna siihen aikaan, joka on kirjattu lippuusi. Tämä on tärkeä seikka koskien viivästyneitä lentoja Münchenin-lentoasemalla, koska kyseessä ei siis ole se aika, jonka jouduit odottamaan lähtöaulassa. Korvauksen suhteen huomioidaan vain se aika, joka saadaan alkuperäisen saapumisajan ja todellisen, lopulliseen määränpäähän saapumisajan erotuksena.

Lue lisää lentojen viivästymisestä maksettavista korvauksista täältä.


Korvausta viivästyksistä ja lentojen peruuntumisista Münchenin-lentoasemalla

EU-asetus EY 261/2004 turvaa matkustajien oikeudet, kun Münchenin-lentoasemalla tapahtuu viivästyksiä. Lain mukaan lentoyhtiön tulee tarjota sinulle korvaavaa lentoa määränpäähäsi tai vaihtoehtoisesti hyvityksen, jos valitset mieluummin sen.

Lisäksi sinulla voi olla oikeus jopa 600 €:n korvaukseen, jos peruutuksesta ilmoitettiin alle 2 viikkoa ennen matkustusajankohtaa.

Tähän on olemassa joitakin poikkeuksia, kuten esimerkiksi se, että lentoyhtiö onnistuu löytämään sinulle korvaavan lennon, jonka saapumisaika on lähes sama kuin alkuperäisen lennon. Tai se, että lennon on perunut Münchenin-lentoasema eikä lentoyhtiö, sillä tässä tapauksessa lentoyhtiösi ei ole vastuussa peruutuksesta. Tällaisia tapauksia kutsutaan poikkeuksellisiksi olosuhteiksi. Niihin kuuluvat myös muun muassa tilanteet, joissa lennonjohto on lakossa, lento-olosuhteet eivät ole turvalliset Münchenin-lentoasemalla tai mikä tahansa muu tilanne, joka ei ole lentoyhtiön hallinnassa.

Voit lukea lisää peruttujen lentojen korvauksista täältä.

Viivästyikö tai peruttiinko lentosi Münchenin-lentoasemalla? Tarkasta korvauksesi ilmaiseksi.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Miten paljon korvausta?

EtäisyysKorvaus
Kaikki enintään 1 500 km:n lennotJopa 250 EUR henkeä kohti
EU:n sisäiset yli 1 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat 1 500–3 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat yli 3 500 km:n lennotJopa 600 EUR henkeä kohti

Joitain poikkeuksia tulee ottaa huomioon. Tarkastat korvaussumman helpoiten ilmaisella korvauslaskurillamme.


Ohjeita viivästystilanteisiin Münchenin-lentoasemalla

Lentojen viivästykset ja peruutukset ovat kaikkea muuta kuin mukavia. Jos niin sattuu kuitenkin käymään, toimi silloin näin:

  • Hanki todisteita viivästyksestä tai lennon peruutuksesta (esim. sähköposti lentoyhtiöltä tai kuvia lähtevien lentojen ilmoitustaulusta).

  • Säilytä kaikki matkustusasiakirjasi.

  • Kysy lentoyhtiöltä, mistä lentosi viivästys tai peruutus johtuu.

  • Pyydä lentoyhtiötä maksamaan ateriasi ja juomasi.

  • Tutustu tarkasti siihen, mitä lentoyhtiö tarjoaa sinulle. Älä allekirjoita mitään, missä luovut oikeudestasi korvaukseen.

  • Säilytä kaikki kuitit, jotka todistavat, että häiriö aiheutti sinulle lisäkuluja.

Anna AirHelpin hakea sinulle korvausta

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt