Oikeutesi korvaukseen Nizzan-lentoaseman viivästyksistä ja peruutuksista

AirHelpAirports
NCE

Oletko kokenut yllättäviä viivästyksiä ja peruutuksia Nizzan-lentoasemalla? Sinulla voi olla oikeus jopa 600 €:n korvaukseen henkilöä kohden. Selvitä oikeutesi ja hae lainmukaista korvausta AirHelpin avulla. Katso helppokäyttöisestä korvauslaskurista, täyttääkö lentosi ehdot.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkasta korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Lentomatkustajan oikeutesi Nizzan-lentoasemalla

Koska Nizzan-lentoasema (NCE) sijaitsee EU-alueella, lähtevät lennot ja joskus myös lentoasemalle saapuvat lennot kuuluvat todennäköisesti EU-asetuksen EY 261/2004 piiriin.

Lyhyesti sanottuna EY 261 varmistaa, että sinulla on oikeuksia, jos lentosi viivästyy, perutaan tai ylivarataan. Lain mukaan lentoyhtiön on tarjottava häiriön aikana tarvittaessa ruokaa, juotavaa ja majoitus, varsinkin jos joudut odottamaan korvaavaa lentoa, joka lähtee useita tunteja myöhemmin. Jos lentoyhtiö on syyllinen -lentoaseman viivästyksiin, sinulla voi olla oikeus jopa 600 €:n korvaukseen henkilöä kohti.

Kattaako EY 261 -asetus lentosi?

ReittiLentoyhtiö, jonka kotipaikka on EU:ssaLentoyhtiö, jonka kotipaikka ei ole EU:ssa
Lähdöt minne tahansa Nizzan-lentoasemalta ✔️ Kyllä ✔️ Kyllä
Saapuvat lennot Nizzan-lentoasemalle ✔️ Kyllä ❌ Ei

Onko lentosi viivästynyt Nizzan-lentoasemalla? Selvitä tästä, kuinka suuren korvauksen voit saada.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Mitä tapahtuu, jos Nizzan-lentoaseman viivästykset vaikuttavat sinuun?

Lentojen viivästykset voivat olla todella turhauttavia ja kalliita, etenkin jos määränpäässä odottaa tiettyyn aikaan sidottu tapahtuma, kuten kiertoajelu tai tärkeä kokous. Viivästyksestä voi seurata myös muita kustannuksia, koska lentomatkustajien on usein maksettava omasta ruoastaan, juomastaan ja muista välttämättömistä tarpeista.

Jos lentosi viivästyy Nizzan-lentoasemalla, muista aivan ensimmäisenä, että lentoyhtiöllä on velvollisuus huolehtia siitä, että saat ruokaa ja virvokkeita odotusaikanasi. Pidempien viivästysten sattuessa lentoyhtiön on tarjottava maksuton majoitus sekä kuljetukset hotellin ja lentoaseman välillä.

Jos lentosi viivästyi yli 3 tuntia ja jos lentoyhtiö todettiin syylliseksi, lain mukaan yhtiö on sinulle velkaa jopa 600 €:n korvauksen.


Mitä tapahtuu, jos Nizzan-lentoaseman peruutukset vaikuttavat sinuun?

EY 261 -asetuksen mukaan Nizzan-lentoasemalla on velvollisuus tarjota sinulle asianmukaista huolenpitoa odotusaikana. Jos haluat edelleen matkustaa, lentoyhtiöllä on myös velvollisuus tarjota korvaavaa lentoa määränpäähäsi.

Muista, että korvaavasta lennosta ei koskaan tarvitse maksaa ylimääräistä – ei siinäkään tapauksessa, että matkustusluokkaa korotetaan.

Jos sait uutisen lentosi peruuttamisesta alle kaksi viikkoa ennen aikataulun mukaista lähtöä, sinulla voi myös olla oikeus korvaukseen. Jos -lentoaseman lento peruuntuu, saamasi summa riippuu lennon etäisyydestä.

Tietysti on olemassa poikkeuksia. Jos peruutus johtui poikkeuksellisista olosuhteista eli tilanteista, jotka eivät ole lentoyhtiön hallinnassa, lentoyhtiön ei tarvitse maksaa korvausta.

Poikkeuksellisia olosuhteita ovat esimerkiksi vaikeat sääolosuhteet, turvallisuuteen, henkeen ja terveyteen liittyvät hätätilanteet sekä turvallisuusriskit.

Onko lentosi peruuntunut Nizzan-lentoasemalla? Katso AirHelpin lentotarkastuksella, kuinka suureen korvaukseen sinulla on oikeus.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Kuinka paljon korvausta voit saada?

EtäisyysKorvaus
Kaikki enintään 1 500 km:n lennotJopa 250 EUR henkeä kohti
EU:n sisäiset yli 1 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat 1 500–3 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat yli 3 500 km:n lennotJopa 600 EUR henkeä kohti

Arvot esitetään taulukossa euroina (EY) N:o 261/2004 -asetuksen mukaisesti

Laissa voi olla poikkeuksia, jotka voivat vaikuttaa korvausmääriin. Jos olet epävarma asiasta, voit tarkastaa kätevällä korvauslaskurillamme, täyttääkö lentosi ehdot.


Erikoistapaukset: Mitä tapahtuu, jos lakko aiheuttaa Nizzan-lentoasemalla lentojen viivästyksiä?

Lakot voivat johtaa Nizzan-lentoasemalla lentojen peruutuksiin tai viivästyksiin. Vaikka lentoaseman lakot ovat yleensä poikkeuksellisia olosuhteita eivätkä siten oikeuta korvaukseen, merkittävä poikkeus tästä on lentoyhtiön henkilöstön lakko. Useimmissa tapauksissa lakkoon osallistuvat lentoyhtiön lentäjät, matkustamohenkilökunta, insinöörit ja muut työntekijät. Voit lukea lisää lakkokorvauksista täältä.

Lakosta voi saada korvausta seuraavin edellytyksin:

  • Lennon häiriön syynä oli lentoyhtiön henkilökunnan lakko.

  • Lento viivästyi vähintään 3 tuntia tai peruutettiin alle 14 päivää ennen aikataulun mukaista lähtöä.

  • Lennon oli määrä lähteä EU:sta tai kyseessä oli EU:hun saapuvan EU:ssa perustetun lentoyhtiön lento.

  • Olit saanut lennosta varausvahvistuksen.

  • Häiriöstä on alle 3 vuotta.

AirHelp voi auttaa sinua saamaan oikeudenmukaisen korvauksen jopa monimutkaisissa tapauksissa. Teemme kaiken työn ja käsittelemme tapauksen puolestasi. Tarkasta alta, täyttääkö lentosi korvausedellytykset!

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt