Korvausta Palma de Mallorcan-lentoaseman viivästyksistä

AirHelpAirports
PMI

Monet matkustajat eivät tiedä, että he voivat olla oikeutettuja korvaukseen, kun heidän lentonsa perutaan tai sitä koskee viivästys Palma de Mallorcan-lentoasemalla. Jos lentoyhtiö oli vastuussa viivästyksestä, EU-lainsäädännön mukaan yhtiön on maksettava matkustajille jopa 600 € korvausta.

Etkö ole varma, täyttääkö lentosi kriteerit? Tarkasta asia korvaustarkastustyökalullamme ja laita korvaushakemus tarvittaessa vireille.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkista korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Tietoja lentomatkustajien oikeuksista Palma de Mallorcan-lentoasemalla

Useimpien Palma de Mallorcan-lentoaseman (PMI) matkustajien oikeudet on turvattu Euroopan lentomatkustajien oikeuksia koskevalla lainsäädännöllä (EU-asetus EY 261/2004). Asetuksen EY 261/2004 mukaan kotimaallasi ei ole väliä, vaan merkitystä on ainoastaan sillä, että lähdit EU-alueen lentoasemalta tai lensit sellaiselle lentoyhtiöllä, jonka kotipaikka on EU:ssa. Asetus kattaa myös ETA-alueen ja ulkoalueet, kuten Azorit, Kanariansaaret ja Guadalupen.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos lentoyhtiö oli vastuussa viivästyksistä Palma de Mallorcan-lentoasemalla, sinulla on oikeus saada jopa 600 € korvausta henkeä kohti.

Tämä laki koskee myös aikaisemmin viivästyneitä tai peruttuja lentoja. Yleensä voit hakea korvausta enintään 3 vuotta vanhoista lennoista.

Kattaako EY 261/2004 tapauksesi?

ReittiLentoyhtiö, jonka kotipaikka on EU:ssaLentoyhtiö, jonka kotipaikka ei ole EU:ssa
Lähdöt minne tahansa Palma de Mallorcan-lentoasemalta ✔️ Kyllä ✔️ Kyllä
Saapuvat lennot Palma de Mallorcan-lentoasemalle ✔️ Kyllä ❌ Ei

Myöhästyikö tai peruttiinko lentosi Palma de Mallorcan-lentoasemalla? Voit olla oikeutettu korvaukseen

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Milloin on mahdollista saada korvausta Palma de Mallorcan-lentoaseman viivästyksistä?

Olet siis joutunut odottamaan, koska Palma de Mallorcan-lentoaseman lennot ovat viivästyneet. Mahdollinen oikeutesi saada korvausta riippuu muutamasta seikasta.

Ensinnäkin on mietittävä, olivatko viivästykset Palma de Mallorcan-lentoasemalla sellaisia, joista lentoyhtiösi tulisi ottaa vastuu. Jos viivästykset johtuvat poikkeuksellisista olosuhteista, kuten odottamattomasta ongelmasta Palma de Mallorcan-lentoasemalla tai huonosta säästä, lentoyhtiötä ei voida pitää niistä vastuullisena, sillä tällaiset tilanteet eivät ole niiden hallinnassa.

Korvausehtojen täyttyminen riippuu myös viivästyksen pituudesta, jossa ratkaisevana tekijänä pidetään aikaa, jolloin viimein saavuit määränpäähäsi. EY 261/2004 -asetuksen mukaan voit hakea jopa 600 €:n korvausta, jos lentosi saapui yli 3 tuntia myöhemmin kuin sen olisi pitänyt alkuperäisen aikataulun mukaan.

Jotta oikeus korvaukseen olisi helppo tarkastaa, olemme luoneet korvaustarkastustyökalun, josta näet, kuinka suuren korvauksen voit saada. Voit myös lukea Korvaus lennon viivästymisestä -artikkelimme.


Korvausta Palma de Mallorcan-lentoasemalla tapahtuneista peruutuksista

Kun Palma de Mallorcan-lentoasemalla on lentojen peruutuksia, EY 261/2004 turvaa matkustajien oikeudet. Lennon peruutuksen syystä riippumatta lentoyhtiö on vastuussa matkustajistaan, ja sen on tarjottava näille vaihtoehtoinen kuljetus tai hyvitys.

Kun korvaava kuljetus määränpäähän on järjestetty, sinun tulee matkustajana selvittää, onko sinulla oikeus vielä johonkin lisäkorvaukseen. Joissain tapauksissa matkustajat voivat saada jopa 600 €:n korvauksen henkeä kohden.

Jos lentoa ei perunut lentoyhtiö vaan Palma de Mallorcan-lentoasema, on lisäkorvaus epätodennäköinen. Tämä johtuu siitä, että laissa on poikkeuksellisia olosuhteita koskeva kohta, jonka mukaan lentoyhtiön ei tarvitse maksaa korvausta välttämättömästä peruutuksesta, jonka syyhyn se ei ole voinut vaikuttaa. Tällaisia ovat yleensä peruutukset, jotka johtuvat lentoaseman ongelmista tai huonoista sääolosuhteista.

Se, milloin lentosi peruutettiin, on myös tärkeää. Lentoyhtiö on korvausvelvollinen, jos se peruutti lentosi alle 2 viikkoa ennen lähtöä eikä pystynyt tarjoamaan vastaavanlaista korvaavaa lentoa.

Luonnollisesti laissa on paljon muutakin asiaa lentojen peruutuksiin liittyvistä korvauksista kuin edellä mainitut: lisätietoja löydät tältä sivulta.

Viivästyikö tai peruttiinko lentosi Palma de Mallorcan-lentoasemalla? Tarkasta korvauksesi ilmaiseksi.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Miten paljon korvausta?

EtäisyysKorvaus
Kaikki enintään 1 500 km:n lennotJopa 250 EUR henkeä kohti
EU:n sisäiset yli 1 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat 1 500–3 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat yli 3 500 km:n lennotJopa 600 EUR henkeä kohti
Taulukosta näet, kuinka suureen korvaukseen voit olla oikeutettu, jos lentosi täyttää ehdot. Varmistaaksesi, että kaikki lentoasi koskevat olosuhteet otetaan huomioon, täytä tietosi ilmaiseen korvaustarkastukseemme.

Ohjeita Palma de Mallorcan-lentoaseman viivästyksiin

Toimi näin, jos kärsit viivästyksistä Palma de Mallorcan-lentoasemalla:
  • Hanki todisteita viivästyksestä tai lennon peruutuksesta (esim. sähköposti lentoyhtiöltä tai kuvia lähtevien lentojen ilmoitustaulusta).
  • Säilytä kaikki matkustusasiakirjasi.
  • Kysy lentoyhtiöltä, mistä lentosi viivästys tai peruutus johtuu.
  • Pyydä lentoyhtiötä maksamaan ateriasi ja juomasi.
  • Tutustu tarkasti siihen, mitä lentoyhtiö tarjoaa sinulle. Älä allekirjoita mitään, missä luovut oikeudestasi korvaukseen.
  • Säilytä kaikki kuitit, jotka todistavat, että häiriö aiheutti sinulle lisäkuluja.

Anna AirHelpin hankkia sinulle korvaus

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt