Kuinka paljon korvausta voit saada Gran Canarian-lentoaseman peruutuksista ja viivästyksistä?

AirHelpAirports
LPA

Lennon peruutukset ja viivästykset Gran Canarian-lentoasemalla voivat pilata matkasuunnitelmasi, minkä vuoksi ansaitset korvauksen. Voit saada jopa 600 € viivästyneestä, peruutetusta tai ylivaratusta lennosta. Anna AirHelpin hoitaa kaikki paperityöt ja lakiasiat puolestasi, jotta voit itse keskittyä mukavampiin asioihin korvausta odotellessasi. Selvitä kelpoisuustarkastuksen avulla, kuinka suureen korvaukseen olet oikeutettu.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkista korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Oikeutesi Gran Canarian-lentoaseman peruutettujen tai viivästyneiden lentojen jälkeen

Gran Canarian-lentoaseman (LPA) peruutetut tai viivästyneet lennot voivat pilata matkasuunnitelmasi kokonaan. Sen lisäksi, että odotus on pitkä ja turhauttava, se voi myös tulla kalliiksi – tärkeät yrityskokoukset, hotellivaraukset, ennakkomaksumatkat, konsertit ja jopa tärkeät henkilökohtaiset tilaisuudet, kuten häät tai vuosipäivät, voivat jäädä väliin. Lisäksi ruoasta tai muista välttämättömyyksistä koituu usein yllättäviä lisäkuluja.

EU-asetus EY 261/2004 (lyhyemmältä nimeltään EY 261) on luotu juuri näitä tilanteita varten. Kyseessä on laki, joka takaa lentomatkustajalle oikeuden rahalliseen korvaukseen lennon lähtöhäiriöstä. Viivästysolosuhteista riippuen jokainen lentomatkustaja voi olettaa saavansa lentoyhtiöltä jopa 600 €:n korvauksen.

Kaikki EU:ssa sijaitsevalta lentoasemalta lähtevät lennot kuuluvat EY 261 -asetuksen alaisuuteen, minkä vuoksi asetus yleensä kattaa myös -lentoaseman peruutetut lennot. Voit tarkastaa, koskeeko asetus lentoasi alla olevasta taulukosta.

Kattaako EY 261 -asetus lentosi?

ReittiLentoyhtiö, jonka kotipaikka on EU:ssaLentoyhtiö, jonka kotipaikka ei ole EU:ssa
Lähdöt minne tahansa Gran Canarian-lentoasemalta ✔️ Kyllä ✔️ Kyllä
Saapuvat lennot Gran Canarian-lentoasemalle ✔️ Kyllä ❌ Ei

Katso AirHelpin korvaustarkastuksesta, kuinka paljon korvausta voit saada Gran Canarian-lentoasemalla sattuneesta viivästyksestä tai peruutuksesta. Napsauta vain alla olevaa linkkiä.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Mitä tapahtuu Gran Canarian-lentoaseman lennon viivästyttyä?

Mitä tapahtuu, kun koet viivästyksen Gran Canarian-lentoasemalla? Ensimmäiseksi sinun on selvitettävä, kuinka kauan viivästyksen odotetaan kestävän. Kysy lentoyhtiöltä, kuinka kauan voit joutua odottamaan, ja muista kysyä viivästymisen syy. Joskus lentoyhtiö on syyllinen, mutta toisinaan häiriö johtuu syistä, joihin yhtiö ei ole voinut vaikuttaa.

Jos lentoyhtiö on vastuussa häiriöstä ja jos saavut määräpaikkaasi yli 3 tuntia myöhässä, saatat olla oikeutettu korvaukseen. Jokainen matkustaja voi olettaa saavansa jopa 600 € riippuen matkustusetäisyydestä ja kokonaisviivästyksestä.

Kun haet korvausta viivästyneestä lennosta, sinulla on yleensä korkeintaan 3 vuotta aikaa vaatia korvausta. Aika voi kuitenkin vaihdella maasta toiseen, minkä vuoksi on parempi lähettää korvaushakemus mahdollisimman pian, jotta et menetä sinulle kuuluvaa korvausta.


Mitä tapahtuu Gran Canarian-lentoaseman lennon peruutuksen jälkeen?

Gran Canarian-lentoaseman lentojen peruutukset voivat olla erityisen turhauttavia varsinkin silloin, kun jäät jumiin lentoasemalle. Lentojen peruutukset ovat joissakin tilanteissa välttämättömiä, mutta jos ne olisivat olleet vältettävissä, niistä voi saada korvauksen. Jos lentoyhtiö oli vastuussa lennon peruuttamisesta, voit saada 600 € korvausta matkustajaa kohti.

Tämä koskee kuitenkin vain lentoja, jotka on peruutettu alle 14 päivää ennen aikataulun mukaista lähtöä. Jos lentoyhtiö ilmoittaa peruutuksesta yli 14 päivää etukäteen, se ei ole lain mukaan korvausvastuussa.

Lentoyhtiöllä on kuitenkin edelleen velvollisuus tarjota korvaavaa lentoa määränpäähän. Vaihtoehtoisesti voit myös pyytää rahoja takaisin, jos et enää halua matkustaa.

Laske, kuinka suuren korvauksen voit saada viivästyneestä tai perutusta lennosta.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Kuinka paljon korvausta voit saada?

EtäisyysKorvaus
Kaikki enintään 1 500 km:n lennotJopa 250 EUR henkeä kohti
EU:n sisäiset yli 1 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat 1 500–3 500 km:n lennotJopa 400 EUR henkeä kohti
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat yli 3 500 km:n lennotJopa 600 EUR henkeä kohti

Arvot esitetään taulukossa euroina (EY) N:o 261/2004 -asetuksen mukaisesti

Jos lennon häiriö ei johdu poikkeuksellisista olosuhteista, korvaussumma määritetään tyypillisesti matkaetäisyyden perusteella, mutta tähänkin on joitain poikkeuksia. Selvitämme korvaussumman, kun laitat korvaushakemuksen alulle.


Milloin lennot eivät täytä ehtoja?

Toisinaan Gran Canarian-lentoaseman peruutuksia tai viivästyksiä ei voida välttää. Osa niistä voi johtua poikkeuksellisista olosuhteista eli häiriötilanteista, jotka eivät ole lentoyhtiön hallinnassa.

Lennon toteuttaminen näissä olosuhteissa voisi yleensä vaarantaa matkustajien, lentokoneen miehistön tai jopa -lentoaseman henkilökunnan turvallisuuden, minkä vuoksi lento on peruutettava tai sen lähtöä on viivästytettävä.

Ehdot täyttävät lennot:

  • Lennot, jotka viivästyivät vähintään 3 tuntia tai peruutettiin alle 14 päivää ennen aikataulun mukaista lähtöä.
  • EU:sta lähtevät tai EU:hun saapuvat EU:ssa perustetun lentoyhtiön lennot.
  • Kuluneen 3 vuoden sisällä sattuneet häiriöt.
  • Lentohäiriöt, jotka EIVÄT johdu poikkeuksellisista olosuhteista.

AirHelp selvittää riippumattomista lähteistä, onko häiriö todella aiheutunut poikkeuksellisesta tapahtumasta vai onko sinulla oikeus korvaukseen.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt