Koronavirus ja lentomatkustajan oikeudet

Tarkista korvaus

Mitä oikeuksia minulla on Covid-19:n suhteen?

Jos lentosi perutaan koronaviruksen vuoksi
Olet oikeutettu

täyteen hyvitykseen matkalippusi hinnasta
tai
vaihtoehtoiseen lentoon (jos lennot siirretään).

Jos jäät jumiin lentoasemalle peruutuksen vuoksi, olet oikeutettu huolenpitoon. Tähän sisältyvät

  • ateriat ja virvokkeet

  • viestintämahdollisuudet

  • majoitus tarvittaessa.

Tällä hetkellä emme voi hyväksyä korvausvaatimuksia suoraan koronaviruksen aiheuttamista lentojen peruutuksista, koska lentoyhtiöiden on asetettava matkustajien ja miehistön terveys ja turvallisuus etusijalle.

Näihin kuuluvat lennot matkailuvaroituksen tai matkailukiellon vaikuttamille alueille sekä lennot näiltä alueilta.


Lennolle pääsy evätty koronavirukseen liittyvien rajoitusten vuoksi – mitkä ovat oikeutesi?

Koronavirukseen liittyvät ylimääräiset lentovaatimukset hankaloittavat matkustajien kansainvälisiä ja kotimaan lentoja entisestään. Matkustajien vastuulla on kuitenkin tarkistaa koronavirukseen liittyvät matkustus- ja lentorajoitukset sekä noudattaa niitä.

Lentoyhtiöt noudattavat sääntöjä tarkasti, jotta matkustajat pysyvät turvassa lennolla ja jotta lennolla ei kuljeteta matkustajia, jotka eivät täytä matkakohteensa maahantulovaatimuksia. Jos et noudata koronavirukseen liittyviä lentovaatimuksia, esimerkiksi jos et esitä negatiivista koronavirustestitulosta tai rokotustodistusta tai kieltäydyt käyttämästä kasvomaskia pyydettäessä, lennolle pääsysi todennäköisesti evätään.

Nykyiset matkustajiin vaikuttavat koronavirukseen liittyvät rajoitukset, kuten matkustusrajoitukset, karanteenit ja karanteenialueet, ovat lentomatkustajien oikeuksia koskevan asetuksen mukaisesti poikkeuksellisia olosuhteita. Viranomaisten asettamat koronavirukseen liittyvät matkustusrajoitukset tekevät matkustamisesta mahdollisimman turvallista sekä matkustajille että kansalaisille. Jos et noudata sääntöjä, sinulla ei ole oikeutta korvaukseen tai hyvitykseen lennostasi. Itse asiassa jotkut maat ovat kertoneet jopa sakottavansa matkustajia, jotka saapuvat maahan rajoitusten vastaisesti.


Entä jos en halua lentää?

Jos päätät olla matkustamatta koronaviruksen vuoksi, ota yhteyttä lentoyhtiöösi selvittääksesi heidän palautuskäytäntönsä tai tarkistaaksesi, onko heillä erityisiä ohjeistuksia tällaisen tilanteen varalle.

AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt