Maksumme

1. JOHDANTO

 1. Maksumme on täydellinen luettelo hinnoista, jotka kertovat, mitä AirHelp veloittaa sinulta tarjotessaan sinulle Palveluitaan. Lue ne huolellisesti.

 2. Suosittelemme, ettet käytä mitään AirHelpin tarjoamaa Palvelua ennen kuin olet lukenut ja ymmärtänyt nämä Ehdot, Tietosuojaselosteen ja Maksumme. Jos sinulla on kysymyksiä, epäilyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä osoitteeseen [email protected] tai lue usein kysytyt kysymyksemme.

 3. Huomaa: jos Korvaushakemuksesi koskee lentoa, jonka lopullinen määränpää tai lähtöpaikka on Brasiliassa, saatetaan Palvelujamme käyttäessäsi soveltaa Brasilian käyttöehtoja ja Brasilian hinnastoamme.

2. MÄÄRITELMÄT

Hinnastossamme käytettyjen termien määritelmät löydät käyttäjäehdoistamme.

3. MAKSUTTOMAT PALVELUT

AirHelp ei veloita sinulta mitään maksua Kelpoisuuspalvelusta tai Tietopalvelusta, eikä siinä tapauksessa jos Korvauspalvelu ei johda siihen, että saat Korvauksen lennosta.

4. KORVAUSPALVELUN MAKSUT

 1. Korvauspalvelu tarkoittaa, että AirHelp auttaa sinua saamaan Lentoyhtiöltä Korvauksen lennosta. AirHelpin malli on ei voittoa, ei maksua -malli. Se tarkoittaa, että kun tarjoamme sinulle Korvauspalvelua, AirHelp veloittaa sinulta vain, kun olemme saaneet sinulle Lentoyhtiöltä Korvauksen lennosta.

 2. AirHelp voi veloittaa Korvauspalvelusta kahdentyyppisiä maksuja. Ensiksi veloitamme Palvelumaksun ja sen jälkeen, riippuen siitä, joudummeko osallistumaan Oikeustoimiin, veloitamme myös Oikeustoimien palvelumaksun. Nämä maksut vähennetään Lentokorvauksen kokonaissummasta, jonka AirHelp on onnistunut saamaan Lentoyhtiöltä.

  Korvauspalvelu (Maksu osana Lentokorvaussummaa)
  Palvelumaksu*: 35 %
  Oikeustoimien palvelumaksu*: 15 %
  *Sis. ALV

 3. AirHelp+ -jäseniltä ei veloiteta Korvauspalvelusta Palvelumaksua eikä Oikeustoimien palvelumaksua. AirHelp+ -jäseniltä veloitetaan alla mainitut Jäsenmaksut.

  Alla kerrotaan, miten se toimii:

 4. Palvelumaksu

  Kustakin onnistuneesta Lentokorvauksesta Palvelumaksu on 35 % Lentokorvauksen kokonaissummasta, johon sisältyy arvonlisävero.

 5. Oikeustoimien palvelumaksu

  Oikeustoimien palvelumaksu on maksu, jonka AirHelp veloittaa vain, jos Korvauspalvelun tarjoaminen edellytti Oikeustoimia. Oikeustoimien palvelumaksu on 15 % Lentokorvauksen kokonaissummasta sisältäen arvonlisäveron. Se vähennetään Lentokorvauksesta Palvelumaksun lisäksi.

 6. Oikeudenkäyntikulut

  Jos AirHelp joutuu osallistumaan Oikeustoimiin Korvaushakemuksesi käsittelyn yhteydessä, sille kertyy usein Oikeudenkäyntikuluja ja lainkäyttöalueesta riippuen oikeudenkäyntikustannuksia. Kun näin käy, AirHelp maksaa Oikeudenkäyntikulut ja oikeudenkäyntikustannukset lainkäyttöalueen käytänteiden mukaisesti. Jos AirHelp pystyy hankkimaan Lentokorvauksen Oikeustoimien kautta, AirHelp pyytää oikeutta vaatimaan lentoyhtiötä korvaamaan Oikeudenkäyntikulut ja oikeudenkäyntikustannukset. Jos oikeus myöntää Oikeudenkäyntikulut ja oikeudenkäyntikustannukset, AirHelpillä on oikeus pitää nämä summat. Vaihtoehtoisesti jos AirHelp ei onnistu Oikeustoimien kautta, oikeus voi myöntää Oikeudenkäyntikulut Lentoyhtiölle. Jos näin käy, AirHelp maksaa Lentoyhtiön Oikeudenkäyntikulut.

  AirHelp ei veloita sinulta Oikeudenkäyntikuluja tai -kustannuksia, paitsi Ehtojen Peruuttaminen ja irtisanominen -osiossa kuvatulla tavalla, jonka mukaisesti AirHelp pidättää oikeuden veloittaa sinulta Oikeudenkäyntikulut vain, jos olet peruuttanut Korvauspalvelun sen jälkeen, kun AirHelp on jo aloittanut Oikeustoimet tai jos olet rikkonut Ehtoja.

 7. Huomautus tanskalaisille asiakkaille

  Jos olet Tanskassa asuva asiakas, AirHelpin Korvauspalvelusta veloittamat maksut ovat kiinteät. Palvelumaksun summa vastaa yleensä 35 % Lentokorvauksen kokonaissummasta.

  Oikeustoimien palvelumaksun summa vastaa yleensä 15 % Lentokorvauksen kokonaissummasta.

  Löydät summat täältä.

  Sekä Palvelumaksuun että Oikeustoimien palvelumaksuun sisältyy arvonlisävero.

 8. Huomautus ruotsalaisille asiakkaille

  Jos olet Ruotsissa asuva asiakas ja Korvaushakemuksesi täytetään ruotsalaisessa oikeudessa puolestasi, AirHelp maksaa hakemusmaksun nimissäsi. Asianajajaa saatetaan edellyttää osallistumaan Oikeustoimiin, ennen kuin Korvaushakemus täytetään oikeudessa. Asianajajan Oikeudenkäyntikulut vastaavat sovellettavaa normaalia tuntiveloitusta. Lisätietoja normaalista tuntiveloituksesta löydät täältä.

  Jos AirHelp voittaa oikeusjuttusi Oikeustoimien kautta, AirHelp voi pyytää oikeuden kautta Lentoyhtiötä korvaamaan Oikeudenkäyntikulut. Tässä tapauksessa oikeuden myöntämät Oikeudenkäyntikulut kuuluvat AirHelpille ja niillä katetaan alun perin AirHelpin maksamat Oikeudenkäyntikulut. Jos AirHelp ei voita oikeusjuttuasi, AirHelp on vastuussa Oikeudenkäyntikulujen maksamisesta eikä sinun tarvitse maksaa niitä AirHelpille.

 9. Goodwill-korvaushakemukset

  Kun AirHelp on saanut Lentokorvauksen Goodwill-korvaushakemukselle, veloitamme sinulta 29,99 $ palvelumaksun. AirHelp luopuu tästä maksusta, kun Lentokorvaus on (i) rahallinen ja alle 30,00 $ tai (ii) luontoissuorituksena, jonka arvo on alle 3 000 uskollisuuspistettä.

5. AIRHELP+ -JÄSENMAKSUT

 1. Jos olet AirHelp+ -Jäsen, kuten on kuvattu Ehdoissa, sinulla on oikeus saada AirHelp+ -Palveluja, mukaan lukien Korvauspalvelu, maksamatta Palvelumaksua tai Oikeustoimien palvelumaksua, kun saat Lentokorvauksen Jäsenenä.

 2. Jos olet AirHelp+ -jäsen ja AirHelp päättää tehdä puolestasi Goodwill-korvaushakemuksen, emme veloita Goodwill-korvaushakemusmaksua.

 3. Normaalit jäsenmaksut eri AirHelp+ -tilauksille, joihin olet rekisteröitynyt:

  Smart AirHelp+ -tilaus:
  Vuosittain: 39,99 €

  Pro AirHelp+ -tilaus:
  Vuosittain: 99,99 €

  Ulkopuolisten palveluntarjoajien kautta ostetut tilaukset:
  Palvelumaksuista sovitaan sinun ja AirHelp+:n sinulle myyneen yrityksen välillä kohdassa 6 kuvatulla tavalla.

 4. Jos olet saanut erityisen Jäsenmaksun, katso tarjouksen ehdoista sovellettava maksu.

6. ERIKOISMAKSUT MATKATOIMISTOJEN JA MUIDEN YRITYSTEN ASIAKKAILLE

AirHelp Palvelujesi käyttöön sovelletaan aina Ehtojamme, mutta jos olet tehnyt sopimuksen matkatoimiston, matkanjärjestäjäyrityksen tai muun yrityksen kanssa, jolloin olet oikeutettu eri maksuehtoihin tai jolloin yritys maksaa AirHelpille puolestasi, niin maksurakenne, maksuvaihtoehdot, valuuttamuunnos ja Jäsenyyteen sisältyvät Palvelut voivat olla erilaiset kyseisistä ehdoista riippuen. Matkustajalta perittävä palvelumaksun ja mahdollisen oikeustoimien palvelumaksun yhteissumma ei missään tapauksessa kuitenkaan ylitä edellä kuvattua palvelumaksun ja oikeustoimien palvelumaksun yhteissummaa.

7. TÄYSI LENTOKORVAUSSUMMA

 1. AirHelp maksaa aina sinulle täyden Lentokorvaussumman, jonka olemme saaneet Korvaushakemuksellesi, mutta vähennämme siitä Maksumme (”Saamasi Täysi Summa”).

 2. Jos Korvauspalvelu on tehty Euroopan Lentomatkustajan oikeuksia koskevien lakien nojalla, maksamme sinulle Saamasi Täyden Summan euroina (€).

 3. Jos Korvauspalvelu on tehty jonkin muun Lentomatkustajan oikeuksia koskevan lain nojalla, AirHelp maksaa sinulle aina Saamasi Täyden Summan siinä valuutassa, jota kyseinen laki edellyttää tai jossa AirHelp tarjoaa sen sinulle, kun valitset asuinmaasi valuutan.

 4. Siinä tapauksessa, että Lentoyhtiö maksaa Lentokorvauksen muussa kuin yllä mainitussa valuutassa, maksun tarjoaja muuntaa summan käyttämällä tarjoamiaan tai yhteistyökumppaninsa tarjoamia valuuttakursseja. AirHelp ei veloita sinulta mitään ylimääräisiä pankkiprovisioita tai veloituksia.

 5. Lopullinen summa voi vaihdella riippuen päivästä, jolloin Lentoyhtiö lähetti siirron AirHelpille.

8. KANSAINVÄLINEN TILISIIRTO

 1. AirHelp tarjoaa kansainvälisiä tilisiirtoja AirHelpin Palveluntarjoajan kautta ilman mitään lisämaksuja. AirHelp ei kuitenkaan maksa mahdollisia muiden maksuvälittäjien tai saajapankkien veloittamia lisäkuluja. Pankkisi voi veloittaa valuuttamuunnosmaksun.

 2. Useimmissa tapauksissa Lentokorvaus siirretään sinulle euroina (€). Siksi Saamasi Täysi Summa pankkitililläsi voi olla eri summa, jos pankkisi tai muun maksuvälittäjän täytyi muuntaa summa toiseen valuuttaan. AirHelp ei voi vaikuttaa valuutanmuuntokuluihin tai päättää, miten tai milloin summat muunnetaan toiseen valuuttaan siirron aikana tai vastaanottamisen yhteydessä.

9. Shekkimaksu (USD)

AirHelp tarjoaa Lentokorvauksen maksutavaksi shekkimaksun Yhdysvaltain dollareina, jos asut pysyvästi Yhdysvalloissa. Näissä olosuhteissa AirHelp ei veloita mitään lisämaksuja shekkimaksun tekemisestä Yhdysvaltain dollareina. AirHelp ei kuitenkaan maksa mahdollisia shekin lunastamista aiheutuvia lisäkuluja tai ole vastuussa niistä.

10. Arvonlisävero (ALV)

Kaikki Maksumme-asiakirjassa esitetyt maksut ja kulut sisältävät arvonlisäveron, ellei toisin ole mainittu.

Englanninkielinen versio Maksumme-asiakirjasta on pätevä siinä tapauksessa, että muunkielinen versio on sen kanssa ristiriidassa.


Päivitetty: 28. kesäkuuta 2024.
Versio: PL2.24

AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt