Hyvitys ja korvaus: Qatar Airways

AirHelpAirlines
SQ

"Pahoittelemme häiriötä" on lentoyhtiöiden tyypillinen vastaus, kun lento viivästyy tai perutaan. Mutta ainakin Euroopan lähdöille voit myös ehkä hakea lennon viivästys- tai Qatar Airways -peruutuskorvausta (EY) N:o 261/2004 -nimellä tunnetun lain nojalla. Sinulle voi kuulua korvauksena jopa 600 EUR henkilöä kohti.

Napsauta alla selvittääksesi, kuinka paljon Qatar Airways -lentokorvausta sinulle kuuluu ja kuinka voimme auttaa sinua sen saamisessa.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkista korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Qatar Airways -lentoyhtiön korvaukset perutuista lennoista

Vaikka Qatar Airways ei ole eurooppalainen lentoyhtiö, se noudattaa eurooppalaisia lakeja aina lentäessään Euroopassa. Tämä on hyvä uutinen jokaiselle matkustajalle, jota lennon peruutus koskee, koska Euroopasta lähtevän lennon peruuttaminen viime hetkellä voi antaa heille oikeuden Qatar Airways -korvaukseen.

Jokaisen Qatar Airways -lennon peruutuksen yhteydessä sinulle tarjotaan vaihtoehtoinen lento määränpäähän tai täysi hyvitys, jos otat mieluummin sen. Lisäksi, jos lentosi perutaan alle 14 päivää ennen lähtöä Euroopan alueella sijaitsevalta lentokentältä, EU-lainsäädännön mukaan matkustajilla voi olla oikeus jopa 600 EUR:n suuruiseen korvaukseen henkilöä kohti.

Jos Qatar Airways pystyi tarjoamaan sinulle vaihtoehtoisen lennon, joka laskeutuisi jokseenkin samaan aikaan kuin alkuperäinen lento, sen ei tarvitse maksaa sinulle korvausta. Heidät vapautetaan korvauksen maksamisesta myös siinä tapauksessa, että peruuttaminen poikkeuksellisissa olosuhteissa oli välttämätöntä. Tämä tarkoittaa mitä tahansa tapahtumaa, mikä ei ole lentoyhtiön hallinnassa, kuten huono sää, sairaanhoitoa vaativa hätätapaus tai jonkinlainen lentokentän toimintaan vaikuttava häiriötapahtuma.

Koska näitä poikkeustilanteita on olemassa, helpoin tapa tarkistaa, kuuluuko Qatar Airways -lentoyhtiön maksaa sinulle korvausta perutusta lennosta, on käyttää ilmaista korvauslaskuriamme.

Viivästyikö tai peruttiinko Qatar Airways -lentoyhtiön lento? Ota selvää, kuuluuko sinulle jopa 600 EUR:n korvaus

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Qatar Airways: korvaus lennon viivästymisestä

Jos olet ollut myöhäisellä Euroopan alueella sijaitsevalta lentokentältä lähteneellä lennolla, on syytä tarkistaa, kuuluuko sinulle lennosta Qatar Airways -viivästyskorvaus. Tämä siksi, että EU-lainsäädännön mukaan lennoista, jotka viivästyvät vähintään 3 tuntia, voi matkustajalla olla oikeus saada jopa 600 EUR:n korvaus henkeä kohti.

Ei ole väliä, minne lennät – saapumisaikasi merkitsee. Korvauksen saamisen kannalta tärkeää on aika, jolloin saavuit määränpäähäsi, ei se aika, jolloin lähtö tapahtui. Vaikka koneesi siis teknisesti katsoen lähti ajallaan, jos saavuit määränpäähäsi yli 3 tuntia myöhässä, saatat olla oikeutettu korvaukseen.

Yksi tärkeä poissulkeva rajoitus koskee Qatar Airways -lentoyhtiön lentojen viivästyksiä, jotka aiheutuvat poikkeuksellisista olosuhteista. Tämä tarkoittaa tilanteita, jotka eivät ole lentoyhtiön hallinnassa. Tavallisia esimerkkejä ovat huonon sään tai lennonjohtajien lakon aiheuttamat viivästykset. Koska lentoyhtiö ei voi estää näitä viivästyksiä, niiden ei tule joutua maksamaan korvauksia niistä.

Mutta jos viivästys johtuu jostakin sellaisesta, johon lentoyhtiö voi vaikuttaa – kuten Qatar Airways -lentoyhtiön henkilökunnasta tai huolto-ongelmasta, sinulla on oikeus jättää korvaushakemus Qatar Airways -lennon viivästymisen johdosta.

Voit hakea jopa 600 EUR:n korvausta, jos lentosi viivästyi, peruttiin tai ylivarattiin kolmen viimeisen vuoden aikana.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Mitä EU:n lentomatkustajan oikeudet koskevat?

Euroopan lentomatkustajan oikeudet, (EY) N:o 261/2004, ovat maailman kattavimpia. Niiden tarkoituksena on varmistaa, että lentoyhtiöt kuten Qatar Airways pitävät matkustajistaan asianmukaista huolta ja korvaavat matkustajille oikeudenmukaisesti, kun heidän matkansa kärsivät lentojen viivästyksistä, peruutuksista tai ylivarauksista.

Kaikilla Euroopan alueella sijaitsevilta lentokentiltä lähtevien lentojen matkustajia suojaa (EY) N:o 261/2004 -asetus. Koska Qatar Airways ei ole eurooppalainen lentoyhtiö, sen ei tarvitse maksaa (EY) N:o 261/2004 -korvausta silloin, kun se lentää Euroopan ulkopuolella tai edes Eurooppaan suuntautuvilla lennoilla, jos lähtökenttä on EU:n ulkopuolella.

Mitä Qatar Airways -lentoyhtiön lentoja (EY) N:o 261/2004 koskee?

(EY) N:o 261/2004 koskee seuraavia
EU:n alueella sijaitsevilta lentokentiltä lähtevät lennot ✔️ Kyllä
EU:n alueella sijaitseville lentokentille saapuvat lennot ❌ Ei

Kuinka paljon lentokorvauksia Qatar Airways -lentoyhtiöltä?

EtäisyysKorvaus
Alle 1 500 kilometrin lennotJopa 250 EUR / henkilö
EU:n sisäiset yli 1 500 km:n lennotJopa 400 EUR / henkilö
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat 1 500–3 500 km:n lennotJopa 400 EUR / henkilö
EU-alueelta lähtevät tai sinne saapuvat yli 3 500 km:n lennotJopa 600 EUR / henkilö

Arvot esitetään taulukossa euroina (EY) N:o 261/2004 -asetuksen mukaisesti

(EY) N:o 261/2004 -asetus kohtelee kaikkia maksavia matkustajia tasapuolisesti. Ei ole väliä, mistä matkustaja on lähtöisin, onko matkustaja aikuinen vai lapsi tai kuinka paljon matkustaja maksoi lipustaan – korvausmäärät ovat samat.

Kuten minkä tahansa lain suhteen voi odottaa, on poikkeuksia ja erityisiä olosuhteita, jotka voivat vaikuttaa korvausten määrään kussakin yksittäistapauksessa. AirHelp tarjoaa helpon tavan tarkistaa ilmaisella korvauslaskurillamme, kuinka suuri korvaus sinulle kuuluu.


Tietoa Qatar Airways -lentoyhtiöstä

Hanki korvausta AirHelpin avulla

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt