AirHelp jatkaa tekoälyn hyödyntämistä – kanteiden menestymistä oikeudessa arvioi ihmistä kyvykkäämpi robottiasianajaja Lara

Päivitetty viimeksi: 31. tammikuuta 2018

NEW YORK – Lentomatkustajia korvaushakemusasioissa auttava AirHelp on julkistanut uusimman teknologisen apuvälineensä, tekoälyä hyödyntävän robottiasianajajan Laran. Laran avulla yritys tehostaa kyvykkyyttään arvioida korvauskanteiden voittomahdollisuuksia oikeuskäsittelyissä. Uudistus ei vaikuta yrityksessä työskentelevien ihmisasianajajien määrään.

Lara rakennettiin täydentämään AirHelpin tekoälyllistä oikeustiimiä, johon jo ennestään kuuluu Herman – toimialan ensimmäinen konejuristi, joka käy läpi myöhästyneistä, perutuista tai ylivaratuista lennoista johtuvia korvaushakemuksia mahdollisia oikeuskäsittelyjä varten. Robottikaksikon ansiosta AirHelp kykenee merkittävästi nopeuttamaan oikeudellista prosessiaan, mikä parantaa yrityksen hallinnollista tehokkuutta ja kykyä palvella asiakkaitaan.

Ennen kuin AirHelp tekee päätöksen lähteä oikeuteen puolustamaan asiakkaansa etua, se tarkastelee ja punnitsee useita osatekijöitä tapauskohtaisesti. Ennen Laraa päätöksenteko on ollut hyvinkin aikaavievää, mutta sisältämänsä korvauskelpoisuus- ja säännösdatan ansiosta tekoäly osaa nyt reaaliajassa päättää, onko kanne tarpeeksi vahva menestyäkseen oikeuteen viedyssä riitatilanteessa.

Laralla on testattu yli 6 000 kanteen kelpoisuus. Tekoälyn arviointitarkkuus peittoaa jo ihmisen vastaavan; se osuu oikeaan 95 prosentissa tapauksista, kun taas ihmiselle keskimääräinen lukema on 91 prosenttia. Kaiken lisäksi Laran oppimiskyky sallii sen kehittää päätöksentekoaan entisestään, käyttäen malleina ihmiskollegoidensa aiemmin tekemiä ratkaisuja.

Laran kehittämiseen ovat osallistuneet AirHelpin lakiosasto ja joukko insinöörejä, jotka ovat yhdessä syöttäneet sille tuhansien oikeudessa voitokkaiden kanteiden edestä kokemusta lähes 30 maan oikeustoimialueelta. Siihen on lisäksi ohjelmoitu kattava määrä lentotietoja, lentokenttien tietoja, sääennusteita ja paljon muuta.

Laajeneminen uusille markkinoille helpottuu

Yritys ei vähennä ihmisasianajajiensa määrää. Toistuvat hallinnolliset toiminnot kontolleen ottava Lara sen sijaan vapauttaa ihmiskollegansa etsimään uusia markkinoita ja muita liiketoiminnallisia mahdollisuuksia sekä laajentamaan toimintaansa yhä enemmän työ- ja immateriaalioikeuksia koskeviin palveluihin.

”Sen jälkeen, kun lisäsimme Hermanin kautta tekoälyn kuluttajapalveluihimme, lentokorvaushakemusten käsittely on tehostunut valtavasti”, sanoo AirHelpin toimitusjohtaja Henrik Zillmer.

”Laran lisääminen tiimiimme tarkoittaa, että kaksi tekoälyä hyödyntävää asianajajaa käsittelee hakemuksia, päättää niiden korvauskelpoisuudesta ja arvioi niiden voittomahdollisuuksia oikeussalissa. Kuluttajat hyötyvät valtavasti tekoälyn tarkasta asiantuntemuksesta ja siitä, kuinka se vapauttaa yrityksen innovoimaan yhä uusia tapoja heidän palvelemisekseen”, Zillmer jatkaa.

Lisätiedot:

Aleksi Seppo

Maajohtaja, AirHelp

[email protected]

+49 176 6445 8789

Mediamateriaalit:

Ville Heinonen

Republic of Communications

[email protected]

+358 50 413 7118

AirHelp

AirHelp on startup-yritys, joka auttaa lentomatkustajia hakemaan korvauksia myöhästyneistä, perutuista ja ylivaratuista lennoista kansainvälisten asetusten mukaisesti. Yritys perustettiin vuonna 2013 ja siitä lähtien se on auttanut noin 4,8 miljoonaa asiakasta korvausten hakemisessa. AirHelpin palvelu on käytössä 30 maassa 16 kielellä. Suomessa ja suomeksi palvelu on ollut saatavilla vuodesta 2014. Tällä hetkellä AirHelpillä on maailmanlaajuisesti töissä yli 500 työntekijää. Lisätietoja osoitteesta http://www.airhelp.com/.

85 % matkustajista ei tunne oikeuksiaan. Älä ole yksi heistä.

Tilaa uutiskirjeemme, jotta saat viimeisimmät ohjeet ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Jaa se ystäviesi kanssa!

AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt