AirHelp Score lentoyhtiöiden vertailu - Paras opas lentämiseen

AirHelp Score lentoyhtiöiden vertailu - Paras opas lentämiseen

Kirjoittaja: Aleksi Seppo・Päivitetty viimeksi: 11. heinäkuuta 2018

AirHelp Score lentoyhtiöiden vertailu – Paras opas lentämiseen

Olemme juuri päivittäneet lentoyhtiöiden vertailun.

Lisäksi teimme vertailun lentokentistä, mutta siitä lisää tuonnempana.

Usein matkustajat tekevät ostopäätöksiä pelkästään lipun hinnan perusteella, vaikka koko kokemus voisi olla mukavampi jos päätöksenteossa käytettäisi myös muita kriteerejä.

Me koemme, että lentoyhtiöiden tulisi pyrkiä mahdollisimman hyvään palvelun laatuun sekä ilmassa, että lentokentällä. Lentoyhtiöiden tulisi myös kunnioittaa niin omia kuin matkustajien aikatauluja. Erityisesti silloin kun kaikki menee pieleen, lentoyhtiöiden tulisi kohdella matkustajia erityisen hyvin.

Jos haluaa matkan onnistuva hyvin, kannattaa pelata varman päälle. Tarkkaan tiedon keräämiseen perustuva AirHelp Score yhdistää asiantuntijoiden parhaan tiedon alan käytäntöjen tuntemukseen, jotta matkustajalla olisi kaikki tarpeellinen tieto saatavilla lentolippua ostettaessa.

Tänä vuonna AirHelp Score mittaa ensimmäistä kertaa myös lentokenttiä, jotta matkustaja saisi muodostettua mahdollisimman hyvän kokonaiskuvan.

Kaikki vertailun tiedot löytyvät alla olevasta kuvasta ja kuvan voi myös jakaa paljon matkustavien ystävien ja tuttujen iloksi ja hyödyksi

Siirry kuvan alle lukeaksesi lisää tutkimusmenetelmästä.

AirHelp Score lentoyhtiöiden vertailun tutkimusmenetelmä

Lentoyhtiöiden vertailua varten on tutkittu aineistoja joulukuun 22. 2016 ja Maaliskuun 20. 2017 välillä. Vertailussa on käytetty tietoja lentojen täsmällisyydestä ja perumisesta, palvelun laadusta ja asiakaskokemuksen analyysistä. Alla tarkempi erittely eri mittareista.

Täsmällisyys – 33.33%

AirHelp kerää tietoja useilta kaupallisilta toimijoilta ja muodostaa tiedoista yhden maailman kattavimmista lentotietoja sisältävävistä tietokannoista. Lisäksi tietoja vahvistetaan vertaamalla niitä useisiin luotettaviin lähteisiin kute esimerkiksi julkisten toimijoiden, lentokenttien ja lentoja seuraavien palveluiden tietokantoihin.

Jos lähteet antavat ristiriitaista tietoa, niitä tulkitaan ennalta määrätyssä luotettavuus järjestyksessä ja näin ollen ei tietoja muokata tai pyöristetä lentojen “oikean saapumisajan” laskemiseksi. Lyhyet alle 15 min myöhästymiset lasketaan aikataulun mukaisiksi lennoiksi.

Täsmällisyysarvosanan mittaamiseksi AirHelp on laskenut mikä prosenttiosuus lennoista on saapunut ajallaan mittaamiseen käytetyn aikajakson aikana. Arvosana on ilmaistu prosentteja vastaavana lukuna niin, että arvosana 8,5 tarkoittaa, että 85 % lennoista on saapunut ajallaan. Mitä korkeampi arvosana lentoyhtiöllä on, sen täsmällisemmin lentoyhtiö on suoriutunut.

Palvelun laatu – 33.33%

Asiakaspalvelun tehokkuus – 33.33%

Asiakaspalvelun laatu koostuu kolmesta mittarista. Niitä ovat lentoyhtiön hakemusten käsittely, lentoyhtiön sisäinen käsittelyprosessi ja kuinka nopeasti lentoyhtiö maksaa myönnetyn korvauksen.

Hakemuksen käsittely: Tässä mitataan kuinka usein lentoyhtiö hylkäsi korvaushakemuksen väärin perustein mittauksen aikajaksolla.

Sisäinen käsittely: Tässä mitataan kuinka nopeasti lentoyhtiö käsittelee korvaushakemuksen vastaanotettuaan sen.

Korvauksen maksu: Tässä mitataan miten nopeasti lentoyhtiö maksaa korvauksen sen tultua hyväksytyksi. Tämä on laskettu hyödyntäen ainoastaan AirHelpin omista korvaushakemuksista kerrytettyä dataa.

AirHelp Score lentokenttien vertailun tutkimusmenetelmä

Täsmällisyys – 45%

AirHelp kerää tietoja useilta kaupallisilta toimijoilta ja muodostaa tiedoista yhden maailman kattavimmista lentotietoja sisältävävistä tietokannoista. Lisäksi tietoja vahvistetaan vertaamalla niitä useisiin luotettaviin lähteisiin kute esimerkiksi julkisten toimijoiden, lentokenttien ja lentoja seuraavien palveluiden tietokantoihin.

Jos lähteet antavat ristiriitaista tietoa, niitä tulkitaan ennalta määrätyssä luotettavuus järjestyksessä ja näin ollen ei tietoja muokata tai pyöristetä lentojen “oikean saapumisajan” laskemiseksi. Lyhyet alle 15 min myöhästymiset lasketaan aikataulun mukaisiksi lennoiksi.

Täsmällisyysarvosanan mittaamiseksi AirHelp on laskenut mikä prosenttiosuus lennoista on saapunut ajallaan lentokentälle päivän aikana ja näistä on laskettu mediaani mittausjaksolta.

Käytämme tuloksissa mediaania aritmeettisen keskiarvon sijaan, koska poikkeukset eivät näin vaikuta kovin paljon tulokseen. Näin arvostelu antaa anteeksi sääolosuhteista johtuvat ääritapaukset, joihin lentokenttä ei voi vaikuttaa omalla toiminnallaan.

Palvelun laatu – 45%

AirHelp käyttää tässä mittarina Skytrax Airline Star Rating arvostelua, joka on alan johtava mittari lentokenttien palvelun laadun ja asiakaskokemuksen mittaamisessa

Skytrax kerää tietoja kansainvälisiä matkoja tekeviltä matkustajilta tutkittavilla lentokentillä ja antaa arvosanan asteikolla viiteen. Tutkimuksen kohteena on muun muassa palveluprosessien tehokkuus, lentokentän viihtyisyys ja siisteys, matkustajille tarkoitetut tilat ja palvelun laatu lentokentän viranomaisten ja yritysten osalta.

Asiakkaiden arvio sosiaalisessa mediassa – 10%

Me olemme analysoineet 136 644 englanninkielistä twiittiä mittausjaksolla saadaksemme paremman ymmärryksen asiakkaiden tuntemuksista lentokenttiä kohtaan.

Olemme kehittäneet luonnollisen kielen ymmärtämiseen ja tekoälyyn perustuvan tilastotieteellisen mallin joka arvio todennäköisyyden, jolla yksittäinen twiitti on positiivinen suhteessa yksittäiseen lentokenttään. Jos todennäköisyys on yli 80 % tai yli tulkitsemme twiitin positiiviseksi ja jos, todennäköisyys on 39 % tai alle, tulkitsemme twiitin negatiiviseksi. Väliin jäävät twiitit tulkitsemme neutraaleiksi.

Lisäksi olemme arvioineet yksittäisten twiittien relevanssin, jotta twiitit joiden ei voida tulkita edustavan asiakkaiden kokemusta (esimerkiksi lentokenttien säätä käsittelevät twiitit), jäävät arvostelun ulkopuolelle ja eivät vaikuta arvosanaan. Lopuksit twiiteille on laskettu keskiarvo ja ne laitettu arvosteluasteikolle 1 – 10.

Lennot ovat välillä myöhässä, mutta se ei tarkota sitä, että sinun pitää aina kärsiä. Saatat olla oikeutettu jopa 600 € korvaukseen jos lentosi on myöhästynyt, peruttu tai ylibuukattu viimeisen kolmen vuoden aikana.

85 % matkustajista ei tunne oikeuksiaan. Älä ole yksi heistä.

Tilaa uutiskirjeemme, jotta saat viimeisimmät ohjeet ja vinkit suoraan sähköpostiisi.

Jaa se ystäviesi kanssa!

AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt