Jos lentomatkustamistasi on haitannut lentoyhtiön Lufthansa lakko, niin olet tullut oikeaan paikkaan. Sinulla voi olla oikeus jopa 600 EUR:n korvaukseen, jos lentosi on viivästynyt tai se on peruttu lentoyhtiön lakon vuoksi. Voimme auttaa sinua korvaushakemuksen tekemisessä EU-lainsäädännön mukaisesti.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkasta korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua

Onko lentomatkustamistasi haitannut lentoyhtiön Lufthansa lakko?

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Lentoyhtiön Lufthansa korvaus lakosta: Tunne oikeutesi

Lentomatkustajia suojaa EU-asetus (EY) N:o 261/2004. Sen mukaan lentoyhtiön on maksettava matkustajille korvausta lentomatkustamista haitanneista tapahtumista, joista lentoyhtiö on vastuussa. Tämä koskee myös lentoyhtiön henkilökunnan lakoista aiheutuneita häiriöitä. Jos lentosi on peruttu lakon vuoksi, saatat olla oikeutettu korvaukseen EU-asetuksen (EY) N:o 261/2004 nojalla. Asetukseen tehtiin lentolakkoja koskeva tarkennus vasta vuonna 2018. Euroopan unionin tuomioistuimen päätöksen mukaan lentoyhtiön työntekijöiden lakosta johtuva häiriö käy korvausperusteeksi, sillä lentoyhtiön voidaan katsoa olevan vastuussa henkilökuntansa toiminnasta.

Lisätietoja EU-asetuksesta (EY) N:o 261/2004 ja lentomatkustajan oikeuksistasi on täällä


Oikeus lentoyhtiön Lufthansa korvaukseen lakosta

 • Missä tilanteissa voi saada korvausta?

 • Missä tilanteissa ei voi saada korvausta?

 • Tarkista oikeutesi saada korvausta AirHelpin avulla

 • Entä aiemmat lentoyhtiön Lufthansa lakot?

Missä tilanteissa lentoyhtiön Lufthansa lentolakosta voi saada korvausta?

Voit saada korvausta lentolakosta seuraavin edellytyksin:

 • Lentoasi koskenut häiriö johtui lentoyhtiön Lufthansa henkilökunnan lakosta.

 • Lentosi viivästyi vähintään kolme tuntia tai se peruttiin alle 14 vuorokautta ennen lähtöaikaa.

 • Olit saanut lennosta varausvahvistuksen.

 • Häiriöstä on alle kolme vuotta.

 • Jos otit vastaan paikan korvaavalta lennolta, uusi saapumisaika poikkesi merkittävästi alkuperäisen lennon saapumisajasta.

Personalstrejker hos flygbolag är strejker som innefattar de anställda hos Lufthansa. Detta inkluderar piloter, kabinpersonal, flygbolagsingenjörer och andra anställda som arbetar i direkt anslutning till Lufthansa. Om du bokar ett flyg som blir påverkat på grund av en personalstrejk kan det vara så att Lufthansa är skyldiga dig ersättning för besväret.

Vi anser att flygpassagerarnas rättigheter alltid ska komma i första hand – om en flygstrejk med Lufthansa leder till att ditt flyg blir försenat, ställs in eller om du nekas ombordstigning kan du kräva ersättning.

När har jag inte rätt till strejkkompensation från Lufthansa?

Du har inte rätt till strejkkompensation om Lufthansa inte har kontroll över strejken. Till exempel:

 • Strejk bland flygplatsens säkerhetspersonal

 • Strejk bland bagagehanteringspersonalen

 • Strejk bland flygledningspersonal

 • Strejk orsakad av politisk instabilitet

Medan en personalstrejk hos Lufthansa ligger inom Lufthansa kontroll, ses alla andra typer av strejk som “extraordinära omständigheter”. Extraordinära omständigheter är händelser eller situationer som fullständigt ligger utanför flygbolagets kontroll och som inte kan undvikas av dem, trots att rimliga åtgärder tagits. I dessa fall kan Lufthansa inte hållas skyldiga.

Kontrollera din rätt till ersättning för flygbolagsstrejk från Lufthansa med AirHelp!

Är du inte säker på om ditt flyg är berättigat till ersättning till följd av en flygstrejk? Det finns många lagar och undantag, men för att få ett snabbt och enkelt svar behöver du bara fylla i vår behörighetskontroll med din information. Vi ger dig information om huruvida ditt flyg ger dig rätt till ersättning och hur mycket du har rätt till. Du kan också anlita oss för att ta hand om ärendet åt dig.

Oletko oikeutettu korvaukseen?

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua

Entä aiemmat lentoyhtiön Lufthansa lakot?

Jos lentomatkustamistasi on haitannut lentoyhtiön Lufthansa lakko viimeisen kolmen vuoden aikana, saatat olla oikeutettu korvaukseen.

Tarkasta alla olevasta luettelosta tai korvaustarkistuksesta, täyttääkö lentosi korvausehdot.


Kuinka suuri lentoyhtiön Lufthansa korvaus lakosta on?

Korvaussumma määräytyy tapauskohtaisesti. Sinulla voi tietyin edellytyksin olla oikeus jopa 600 EUR:n korvaukseen per henkilö. Lisätietoja saat napsauttamalla lentomatkustamistasi haitannutta tapahtumaa.

Korvaukset lentoyhtiön Lufthansa lentolakosta johtuvasta peruuntumisesta

Toisinaan lento voi peruuntua kokonaan lentoyhtiön Lufthansa henkilökunnan lakon vuoksi. Jos lentosi on peruttu lakon seurauksena, sinulla voi olla oikeus korvaukseen! Korvausedellytykset täyttyvät, jos lentoyhtiö on ilmoittanut lentosi peruuntumisesta alle 14 vuorokautta etukäteen eikä ole kyennyt tarjoamaan korvaavaa lentoa, jonka saapumisaika vastaa alkuperäistä.

Lue lisää lentojen peruuntumisesta ja oikeuksistasi täältä. Korvaukset lentoyhtiön

Lufthansa lentolakosta johtuvasta viivästymisestä

Lentoyhtiön Lufthansa lakot voivat viivästyttää lentoja merkittävästi, minkä seurauksena saatat päästä määränpäähäsi arvioitua myöhemmin. Olet oikeutettu korvaukseen, jos lentosi viivästyy vähintään kolme tuntia.

Paljonko lentoyhtiön Lufthansa lennon viivästymisestä voi saada korvausta?

Lue lisää lentojen viivästymisestä maksettavista korvauksista täältä.

Korvaukset lennolle pääsyn epäämisestä

Saatat joskus joutua tilanteeseen, jossa sinulta evätään lentolakon aikana pääsy lennolle, sillä lento on ylivarattu. Jos pääsysi lennolle evätään vastoin tahtoasi, saatat olla oikeutettu korvaukseen. Lue lisää lennolle pääsyn epäämisestä maksettavista korvauksista täältä.


Tärkeitä lentomatkustajien oikeuksia lentoyhtiön Lufthansa lakon aikana

 • Oikeus huolenpitoon

 • Uuden lennon varaaminen ja hyvitykset

Sinulla on oikeus huolenpitoon

Jos lentolakko häiritsee lentomatkaasi, sinulla on “”oikeus huolenpitoon“”. Viivästyksen keston mukaan lentoyhtiön Lufthansa on huolehdittava perustarpeistasi ja tarjottava muun muassa

 • viivästyksen aikana tarvitsemasi ruoat ja virvokkeet

 • mahdollisuus käyttää viestintäyhteyksiä, esimerkiksi soittaa kaksi puhelua sekä lähettää fakseja ja sähköpostia

 • majoitus sekä kuljetukset lentoaseman ja hotellin välillä (tarvittaessa).

Uuden lennon varaaminen ja hyvitykset

Jos lentosi myöhästyy yli viisi tuntia tai peruuntuu, sinulla on oikeus perua lentovarauksesi ja saada maksamasi rahat takaisin.

Jos lentosi on peruttu, voit myös hyväksyä lentoyhtiön Lufthansa tarjoaman korvaavan lennon määränpäähän. Lue lisää uuden lennon varaamisesta ja hyvityksistä täältä.

Tarkista heti, täyttääkö lentomatkustamista haitannut tapahtuma korvausedellytykset.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Miksi valita AirHelp?

AirHelp…

 • on maailman menestynein lentokorvausyhtiö

 • tarjoaa asianajoapua yli 30 maassa

 • hyödyntää uusinta tekniikkaa hakiessaan korvausta lentoyhtiöiltä

 • tekee korvauksen hakemisesta stressitöntä

 • toimii ”ei voittoa, ei maksua”

 • taistelee lentomatkustajien oikeuksien puolesta.

Lentolakot aiheuttavat silloin tällöin häiriöitä lentoihin. Jos sinulle käy niin, sinulla on oikeus saada korvausta. AirHelp tekee korvauksen hakemisesta helppoa ja stressitöntä. Hoidamme hankalimman osuuden puolestasi!

AirHelp on maailman menestyneimpiin kuuluva lentokorvausyhtiö, jolla on asianajajia yli 30 maassa ja joka palvelee asiakkaita 16 kielellä. Käytämme tapausten arvioinnissa ja korvausten perimisessä innovatiivista tekniikkaa, joka nopeuttaa ja tehostaa hakemuksesi käsittelyä.

Kaiken muun hyvän lisäksi toimimme ”ei voittoa, ei maksua” -periaatteella, joten et joudu ottamaan minkäänlaista riskiä. Jos siis haluat hakea korvausta lentoyhtiön Lufthansa lakosta johtuneesta haitasta, täytä lomakkeemme jo tänään.

Autamme sinua mielellämme.


Tietoa lentoyhtiöstä Lufthansa

Deutsche Lufthansa AG, joka tunnetaan yleisesti nimellä Lufthansa, on suurin saksalainen lentoyhtiö ja yhdessä tytäryhtiöiden kanssa myös suurin lentoyhtiö Euroopassa sekä laivaston koon että vuoden 2017 aikana kuljetettujen matkustajien suhteen.

Lufthansan päämaja

Deutsche Lufthansa AG omistaa omien palvelujensa lisäksi tytäryhtiöiden Austrian Airlinesin, Swiss International Air Linesin, Brussels Airlinesin ja Eurowingsin, mukaan lukien Germanwingsin (jota Lufthansa viittaa englanniksi sen matkustajalentoyhtiöryhmään) ja omistaa useita ilmailuun liittyviä yrityksiä, kuten Lufthansa Technik -yrityksenä osana Lufthansa-konsernia. Ryhmällä on yhteensä yli 600 lentokoneita, joten se on yksi maailman suurimmista lentoyhtiökannoista.

Lufthansan kotipaikka ja pääkonttori sijaitsevat Kölnissä. Päätoiminnan tukikohta, nimeltään Lufthansa Aviation Center, on Lufthansan pääkeskuksessa Frankfurtin lentokentällä, ja sen toissijainen keskus on Münchenin lentokentällä.

Lentoyhtiö on osa Star Allianssia muiden suurten lentoyhtiöiden, kuten SAS: n ja Unitedin kanssa.

Lentoyhtiön IATA-koodi: LH
Osoite: Airportring 336, FRANKFURT, Saksa
Verkkosivusto: http://www.lufthansa.com/
Twitter: https://twitter.com/lufthansa


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt