Korvausta Zürichin-lentoaseman viivästyksistä ja lentojen peruutuksista

AirHelpAirports
ZRH

Älä vaivu epätoivoon, jos Zürichin lentoasema -lentoaseman viivästykset tai peruutukset estävät sinua lentämästä. Laki velvoittaa lentoyhtiöitä kohtelemaan matkustajia reilusti ja varmistamaan, että he pääsevät määränpäähänsä. Me puolestamme autamme varmistamaan, että saat viivästyksen jälkeen korvauksen, johon olet oikeutettu. Jos lennät esimerkiksi EU:sta tai EU:hun, saatat olla oikeutettu jopa 600 €:n korvaukseen henkeä kohden.

Napsauta alta, niin näet, kuinka suureen korvaukseen olet oikeutettu, ja anna asiantuntijatiimimme auttaa sen hakemisessa.

Lähtökenttä

Määränpääkenttä

Tarkista korvaus

tai

Skannaa tarkastuskorttisi viivakoodiLataa tarkastuskortti

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Lentomatkustajan oikeudet Zürichin lentoasema -lentoasemalla

Euroopan lentomatkustajien oikeudet (asetus EY 261/2004) on eräs kattavimmista lentomatkustajien oikeuksia koskevista laeista, ja se suojelee myös muita kuin eurooppalaisia. Jos lentosi on lähtenyt EU-alueella sijaitsevalta lentoasemalta tai jos lennät EU-alueelle tai EU-alueen lentoyhtiöllä, EY 261/2004 suojelee myös sinun oikeuksiasi.

Vaikka Zürichin lentoasema (ZRH) -lentoasema ei ole EU:ssa, asetus on silti eräs kätevimmistä lentomatkustajia koskevista laeista, ja siitä on hyvä olla tietoinen.

EY 261/2004 -asetuksen mukaan matkustajille on maksettava korvaus, kun lentoyhtiö on vastuussa lennon viivästyksestä, peruutuksesta tai ylivarauksesta. Korvaussummat ovat lain määrittelemät, ja ne voivat olla jopa 600 € henkeä kohti. Voit yleensä tehdä korvaushakemuksen lennoista viimeisen 3 vuoden ajalta.

EY 261/2004 ei tietenkään ole ainoa lentomatkustajia koskeva laki, mutta valitettavasti muut lait eivät ole yhtä kattavia. Lue lisää muista Zürichin lentoasema -lentoasemalla pätevistä kansainvälisistä oikeuksista.

Mitkä Zürichin lentoasema -lentoaseman lennot kuuluvat EY 261/2004 -asetuksen piiriin?

ReittiLentoyhtiö, jonka kotipaikka on EU:ssaLentoyhtiö, jonka kotipaikka ei ole EU:ssa
Lähdöt minne tahansa Zürichin lentoasema -lentoasemalta KylläKyllä
Saapuvat EU:n sisäiset lennot Zürichin lentoasema -lentoasemalle KylläEi
Saapuvat EU:n ulkopuoliset lennot Zürichin lentoasema -lentoasemalle KylläEi

Viivästynyt tai peruttu lento Zürichin lentoasema -lentoasemalle?

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


Oikeuttavatko ongelmat Zürichin lentoasema -lentoasemalla korvaukseen?

Riippumatta siitä, lennätkö työ- vai lomamatkan vuoksi, yksin tai perheen kanssa, EU-asetus EY 261/2004 merkitsee sitä, että kaikki maksavat matkustajat voivat hakea jopa 600 €:n korvausta, kun heidän lentonsa on viivästynyt vähintään 3 tuntia.

Saadaksesi selville, oikeuttaako viivästyksesi korvaukseen, sinun tulee laskea, miten myöhässä lentosi saapuu lopulliseen määränpäähäsi. EY 261/2004 perustuu siis siihen, miten paljon myöhemmin pääsit määränpäähäsi verrattuna aikataulun mukaiseen aikaan. Se ei välttämättä vastaa Zürichin lentoasema -lentoasemalla viivästyksen takia odottaessa kulutettuja tunteja.

EY 261/2004 -asetuksen tarkoituksena on taata, että lentoyhtiö maksaa matkustajille asianmukaisen korvauksen viivästyksistä, jotka johtuvat lentoyhtiön omasta toiminnasta. Lentoyhtiö on vapautettu korvausvastuusta ainoastaan silloin, kun kyseessä ovat poikkeukselliset olosuhteet. Niillä tarkoitetaan tilanteita, jotka eivät ole lentoyhtiön hallinnassa. Kyseessä voi olla vaikkapa ongelma Zürichin lentoasema -lentoasemalla tai vaaralliset lento-olosuhteet. Koska lentoyhtiö ei ole vastuussa näistä olosuhteista, sen ei tarvitse maksaa niistä korvausta. Lentoyhtiön on silti tehtävä parhaansa, että Zürichin lentoasema -lentoaseman viivästyneet lennot lähtevät niin pian kuin se on mahdollista.

Lue lisää lentojen viivästymisestä maksettavista korvauksista täältä.


Korvaus Zürichin lentoasema -lentoaseman lentojen peruutuksista

Tiedämme, että Zurich Airport -lentoaseman peruuntuneet lennot aiheuttavat matkakaaosta varsinkin viime minuuteilla. On tärkeää olla tietoinen lentomatkustajan oikeuksista, kuten EY 261/2004 -asetuksesta, jotta tiedät, mihin olet oikeutettu.

Ensinnäkin lain mukaan lentoyhtiösi tulee tarjota sinulle vaihtoehtoista lentoa määränpäähäsi tai ainakin hyvitystä, jos haluat mieluummin sellaisen.

Jos lentosi peruutettiin lyhyellä varoitusajalla eli alle 14 vuorokautta ennen lähtöpäivää, voit olla oikeutettu jopa 600 €:n korvaukseen henkeä kohti.

Lentoyhtiö voi välttyä maksamasta korvausta, jos se pystyi tarjoamaan sinulle vaihtoehtoisen lennon, jolla pääsisit määränpäähän lähes samaan aikaan kuin alkuperäisen lentosi saapumisaika olisi ollut.

Lentoyhtiön ei tarvitse maksaa korvausta myöskään siinä tapauksessa, että lennon peruminen johtui tilanteesta, johon yhtiö ei voinut vaikuttaa. Näitä tilanteita kutsutaan poikkeuksellisiksi olosuhteiksi, ja niihin kuuluvat muun muassa vaaralliset sääolosuhteet ja ongelmat lentokentällä (esimerkiksi dronehavainnot ja lentoaseman henkilökunnan lakot).

Viivästyikö tai peruttiinko lentosi Zürichin lentoasema -lentoasemalla? Tarkasta korvauksesi ilmaiseksi.

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


EY 261: Miten paljon korvausta?

EtäisyysKorvaus
Alle 1 500 km Jopa 250 EUR / henkilö
Yli 1 500 km EU:n sisällä Jopa 400 EUR / henkilö
1 500–3 000 km Jopa 400 EUR / henkilö
Yli 3 500 km Jopa 600 EUR / henkilö

Laki on monimutkainen ja poikkeuksia ja erikoistapauksia riittää, joten helpoin tapa tarkastaa mahdollinen korvaus on käyttää ilmaista korvaustarkastustamme.


Viivästyksiä Zürichin lentoasema -lentoasemalla – Ohjeita

Valitettavasti emme aina voi välttyä Zurich Airport -lentoaseman viivästyksiltä tai peruutuksilta, mutta voimme kertoa sinulle, miten parannat mahdollisuuksiasi saada korvausta EU-lainsäädännön mukaisesti:

  • Hanki todisteita viivästyksestä tai lennon peruutuksesta (esim. sähköposti lentoyhtiöltä tai kuvia lähtevien ilmoitustaulusta).

  • Säilytä kaikki matkustusasiakirjasi.

  • Kysy lentoyhtiöltä, mistä lentosi viivästys tai peruutus johtuu.

  • Pyydä lentoyhtiötä maksamaan ateriasi ja juomasi.

  • Tutustu tarkasti siihen, mitä lentoyhtiö tarjoaa sinulle. Älä allekirjoita mitään, missä luovut oikeudestasi korvaukseen.

  • Säilytä kaikki kuitit, jotka todistavat, että häiriö on aiheuttanut sinulle lisäkuluja.

Anna AirHelpin hankkia sinulle korvaus

Kaikki lentoyhtiöt

Kaikki maat

Ei voittoa, ei maksua


AirHelp on esillä muun muassa:

Kauppalehti logoYLE Uutiset logoIlta-sanomat logoHelsingin Sanomat logo

AirHelp kuuluu lentomatkustajien oikeuksia ajavaan APRA-yhdistykseen, jonka tavoite on parantaa ja suojella matkustajien oikeuksia.

Tekijänoikeudet © 2024 AirHelp

Tarkista korvaus

Kaikki lentoyhtiöt